Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της πορείας αντιμετώπισης των τραγικών συνεπειών των πλημμυρών στην περιοχή της Μάνδρας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, και τη συμμετοχή του πρώην περιφερειάρχη, Γ. Σγουρού, της πρώην αντιπεριφερειάρχου, Σταυρούλας Δήμου, του προέδρου του ΟΑΣΠ καθ. Ευθύμιου Λέκκα, του καθ. Δημήτρη Παπανικολάου, του μελετητή Γ. Πέππα, και στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι «δεν χρειάζεται άλλος χαμένος χρόνος και απαιτείται αντιμετώπιση των προβλημάτων τώρα».

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «αναλύθηκαν οι ευθύνες, τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας Αττικής, για ανεπαρκή συντονισμό αν και υπήρξαν σαφείς προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αρκετό χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωσή τους. Δεν είχαν προχωρήσει εγκαίρως τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα παρ’ ότι υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες από την προηγούμενη αρχή της Περιφέρειας, η διαχείριση την ώρα εκδήλωσης του φαινομένου ήταν ανεπαρκής και η εκ των υστέρων αντιμετώπιση των πληγέντων αποδεικνύεται προβληματική εξαιτίας καθυστερήσεων και ελλείψεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφασίστηκε δε, να έρθουν τα ζητήματα αυτά στη Βουλή μέσω επικαίρων ερωτήσεων και να οργανωθεί επίσκεψη κλιμακίου του «Κινήματος Αλλαγής» στις πληγείσες περιοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης