Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για τη σημαντική αύξηση των συνταξιοδοτήσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, βάσει των στοιχείων του συστήματος «Ήλιος», όπως υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι αυτή που οδηγεί στην «έξοδο» χιλιάδες υπαλλήλους, γεγονός το οποίο εάν συνδυαστεί με την ανεργία, τη μείωση των μισθών και την ανεξέλεγκτη εισφοροδιαφυγή, εκτιμάται ότι θα «στραγγαλίζει» οικονομικά ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπήρξε αύξηση του αριθμού των συνταξιοδοτήσεων, καθώς έχει δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας, πανικού και τρομοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική συμβολή σε αυτήν την κατάσταση έχει – πάντα κατά τον κ. Στρατούλη – και οι διαφαινόμενες και προσυμφωνημένες με την τρόικα που δημιουργεί σε χιλιάδες εργαζόμενους που είναι στα πρόθυρα νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις, νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας για όσους και όσες δικαιούνταν πρόωρη συνταξιοδότηση ή την κατώτερη σύνταξη.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν πείθουν κανέναν γιατί πολλές παρόμοιες δικές του έχουν διαψευστεί στην πράξη με τραγικό για τους συνταξιούχους τρόπο.

Όπως τονίζει «η μόνη πολιτική λύση για να μπει ένα τέλος στη συντελούμενη από την κυβέρνηση καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων είναι η ανατροπή της με τους αγώνες και την ψήφο των συνταξιούχων και όλου του λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης