«Αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν να θέσει τέρμα στην εκλογολογία» τονίζει η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Έπρεπε να δοθεί μια απάντηση σε αυτήν την απύθμενη ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Από εδώ και πέρα θεωρούμε ότι κάθε άλλη συζήτηση θα είναι εντελώς κατασκευασμένη. Η κυβέρνηση έθεσε τέρμα στην εκλογολογία ορίζοντας πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η διαδικασία για την προεδρική εκλογή, σύμφωνα με το Σύνταγμα» σημειώνει η κα Βούλτεψη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν φόβοι για απώλειες» κυβερνητικών βουλευτών στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. «Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση θα κάνουν το καθήκον τους. Προφανώς, είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα σε μια τόσο κρίσιμη φάση, που στηρίζεται στη διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση, τη διευθέτηση του χρέους, να κατατεθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού, να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις, να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, να τερματιστεί η ύφεση, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πρέπει όλοι μαζί να συνταχθούμε πίσω από έναν σκοπό» τονίζει.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν συνδέει την ψηφοφορία της Τετάρτης με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι: «Η εκλογή του Προέδρου απαιτεί συναίνεση και δεν είναι ανάγκη για τον Πρόεδρο να ψηφίζουν κόμματα τα οποία συμφωνούν ή ανήκουν περίπου στο ίδιο ιδεολογικό στρατόπεδο, ή κόμματα που συνεργάζονται σε μία κυβέρνηση. Στην εκλογή του Προέδρου ψηφίζουν βουλευτές με βάση τη συνείδησή τους και εκεί θα αντιληφθούν όλοι ότι το συμφέρον της χώρας δεν είναι η διάλυση αλλά η σύνθεση».

Η Σοφία Βούλτεψη προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά ίδιες εκφράσεις με τη Χρυσή Αυγή». «Για “κατάρρευση” μίλησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τη λέξη “καταρρέουν” χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή. Για “απονομιμοποιημένη Βουλή” μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για Βουλή που λειτουργεί αντισυνταγματικά έκανε λόγο η Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι ουσιαστικά και τυπικά οι διαπραγματεύσεις για το χρέος θα ξεκινήσουν «με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης. Εμείς κάνουμε τις κινήσεις μας εγκαίρως. Έχουμε δει αυτούς που πρέπει. Έχουμε κουβεντιάσει με αυτούς που πρέπει. Έχουμε θέσει τα θέματα εκεί που έπρεπε. Είναι όλα στο τραπέζι, γνωρίζουν όλοι τι ζητάει η Ελλάδα, η οποία έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν πρόκειται να πετάξουμε στη θάλασσα τις θυσίες του ελληνικού λαού για τη φιλοδοξία τού κάθε κομματικού σχηματισμού, που είναι πέντε άτομα, δέκα γνώμες. Έχουν γίνει όλα αυτά και πράγματι εμείς θέλουμε ηρεμία, πολιτική σταθερότητα αυτούς τους κρίσιμους μήνες για να φέρουμε τη χώρα στο λιμάνι».

«Αν είναι όλες αυτές τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός, όλα αυτά που έχουν τραβήξει όλοι οι άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα, να τα πετάξουμε για ένα καπρίτσιο και την επομένη να μην μπορούμε να πάμε στα ATM… Πρέπει να πούμε ότι αυτό επιδιώκεται αυτήν τη στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα» καταλήγει.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης