Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Δεν ασχολούμαστε με κάθε εταιρεία ξεχωριστά. Έχουμε όμως να πούμε κάτι σε αυτή την κυβέρνηση, ότι το να προσπαθεί να σαμποτάρει κάθε ιδιωτική επένδυση με λόγους που δεν στέκουν στην κοινή λογική, αυτή δεν είναι σοβαρή κυβέρνηση» υπογράμμισε σχετικά με συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο του Alpha 9.98, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικρίνοντας αυστηρά την κυβερνητική νοοτροπία, δήλωσε: «Η κυβέρνηση η οποία έχει μαρξιστικό DNA, πιστεύει ότι μόνο το κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα, ότι οι ιδιώτες δεν χρειάζονται, δεν απατούνται και με ανάλογο τρόπο λειτουργεί, έστω και αν πολλές φορές ο πρωθυπουργός λέει τα ανάποδα».

«Στις επενδύσεις έχουμε να κάνουμε με ένα συνολικό κυβερνητικό αλαλούμ. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος» συνέχισε και είπε: Λέτε εσείς σε κανέναν, έλα να επενδύσεις αλλά εγώ θα σε φορολογήσω στο κεφάλι;»

Ταυτόχρονα τόνισε: «Εάν ο κ.Τσίπρας ήθελε επενδύσεις θα δημιουργούσε ένα ευνοϊκό φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς. Δεν θα έβαζε φόρους και εισφορές στον… Θεό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που είχε επιχειρήσει η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση» επεσήμανε ο πρώην Υπουργός « ήταν να φύγουμε από τα μνημόνια και να υπάρχει μια ενισχυτική γραμμή για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που θα δώσει στις αγορές την εικόνα ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο πέλαγος. Να βγούμε στις αγορές με ανταγωνιστικά επιτόκια. Όχι με επιτόκια με τα ποία θα αιμορραγεί περαιτέρω η ελληνική οικονομία, αλλά και χωρίς επιπλέον μέτρα».

Παράλληλα σημείωσε: «Τα νέα μέτρα εξαρτώνται από τις επιδώσεις της οικονομίας. Με την παρούσα κυβέρνηση το φοβάμαι πάρα πολύ, διότι δεν είναι μόνο οι αριθμοί, είναι και η έλλειψη αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης που έχει κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο πανάκριβα. Και φοβάμαι ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά ότι υπάρχει και κρυφός λογαριασμός».

«Θεωρούμε» είπε ο κ. Δένδιας «ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ιδιαίτερα επιζήμια για την κοινωνία και πρέπει να πέσει. Δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον, έναντι ενός «μικρού» συγκριτικά οφέλους, την ψήφιση μιας χρήσιμης διάταξης δηλαδή, να επιτρέψουμε να διαιωνίζεται ένα μεγάλο κακό: Η παραμονή αυτής της πολύ κακής κυβέρνησης στην εξουσία».

«Ο τελευταίος που μπορεί να μας επιτεθεί ότι δεν ψηφίζουμε διατάξεις του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν θυμάμαι ποτέ να έχει ψηφίσει διατάξεις τις οποίες είχαμε φέρει εμείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει στα σοβαρά την δική μας νομοθετική κυβερνητική πρωτοβουλία, νομίζω είναι για τα παραμύθια του Άντερσεν» παρατήρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στο καίριο θέμα της πετρελαιοκηλίδας, ο κ. Δένδιας, υπογράμμισε: Το θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων είναι πρόβλημα μακρού χρόνου. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος και δεν είμαι έτοιμος να πω ότι φταίει μόνο αυτή η κυβέρνηση. Αλλά, η οικολογική καταστροφή εδώ είναι τεράστια. Είναι πολλαπλάσια η ζημιά της ακόμη και από την ζημιά του λαθρεμπορίου καυσίμου. Αυτό το οποίο συνέβη 200-300 μέτρα από την ακτή της Αττικής στην πραγματικότητα δηλαδή, με όλες τις δυνατότητες άμεσου εντοπισμού και αντίδρασης χωρίς καθόλου τρικυμία ή καιρικά φαινόμενα, να δημιουργείται μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα η οποία έχει καταστρέψει για χρόνια τις ακτές της Αττικής, ε αυτό το πράγμα είναι ανυπόφορο. Δεν έχει καταλογιστεί ούτε μία ευθύνη και κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί βγαίνουν στις τηλεοράσεις με περίσσιο θράσος και παριστάνουν ότι έχουν κάνει καλά την δουλειά τους. Είναι απίστευτο το θράσος τους και τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Θα έπρεπε να πηγαινοέρχονται κατηγορούμενοι στα ανακριτικά γραφεία, και εδώ λες και δεν συνέβη τίποτα».

«Είναι μια κυβέρνηση παντελώς ανίκανη» τόνισε και συνεχίζοντας την αυστηρή κριτική του, είπε σχετικά: «Εάν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ναυτικό ατύχημα, έξω από την Αθήνα, 400 μέτρα από την ακτή χωρίς κανένα καιρικό φαινόμενο, είναι ικανή πραγματικά να αντιμετωπίσει ό,τι σοβαρό πρόβλημα έχει αυτή η χώρα;»

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με την δημόσια τάξη, δεν την αφορά. Όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας είναι αυξητικοί. Εδώ υπάρχει το θέμα της προστασίας της περιουσίας των πολιτών. Ο καθένας που ζει στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να καταλάβει την διαφορά την τωρινή από την διαφορά των ημερών μου το 2012-2013» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης