«Εξήντα εκατ. στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών φορτώνει για το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας ότι παρέλαβε το 2015 τη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) με λειτουργική κερδοφορία και απαλλαγμένη από την ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης. «Πριν από δύο χρόνια το ΜΕΤΡΟ, το ΤΡΑΜ και ο Ηλεκτρικός δεν επιβάρυναν τον φορολογούμενο. Τώρα, μετά από δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Σπίρτζης μπορεί να “υπερηφανεύεται” ότι κατέστησε τα μέσα σταθερής τροχιάς το χειρότερο παράδειγμα πολιτικής μίας κυβέρνησης την οποία υπηρετεί, χωρίς πυξίδα, σχέδιο και όραμα», υποστηρίζει ο κ. Μανιάτης.

«Παρέλαβαν μία οικονομικά υγιή εταιρία συγκοινωνιών, η οποία παρείχε υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό της Αθήνας, με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, χωρίς να επιβαρύνει τον φορολογούμενο», προσθέτει και ασκεί κριτική για ανικανότητα, ιδεοληψία και κομματικές σκοπιμότητες που οδηγούν τον προϋπολογισμό του 2017 να παρουσιάζει έλλειμμα 61 εκατ. ευρώ, το οποίο θα είναι διπλάσιο σε σχέση με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της φετινής χρήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι πρόκειται για ζημιογόνο χρήση, την οποία ο κ. Σπίρτζης προ μηνών και με μεγάλη καθυστέρηση, ενέκρινε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης