Η νέα Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017.

Η κα Κέιτ Σμιθ, που μέχρι πρόσφατα ήταν Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας για θέματα Αμερικής, διαδέχεται τον κ. Τζων Κίττμερ που ολοκλήρωσε την θητεία του στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Κέιτ Σμίθ επιστρέφει ως Πρέσβης στην Αθήνα καθώς είχε υπηρετήσει ως Γραμματέας Β’ Πολιτικών Υποθέσεων & Ακόλουθος Τύπου από το 1991 ως το 1994.

Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της η Πρέσβυς Κέιτ Σμιθ είπε τα εξής:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να αναλαμβάνω τα καθήκοντά Πρέσβεως στην Ελλάδα, στη χώρα όπου ξεκίνησα την διπλωματική μου καριέρα πριν από είκοσι έξι χρόνια. Δεδομένης της συγκυρίας, είμαι βέβαιη πως έχω μπροστά μου μια ενδιαφέρουσα θητεία, γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες να ανανεώσουμε και να εμβαθύνουμε τις ήδη ισχυρές σχέσεις φιλίας μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας. Και πρόκειται για σχέσεις βασισμένες σ’ όλα αυτά που μοιραζόμαστε – την ιστορία, τις αξίες, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις επενδύσεις αλλά και τις προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς μας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης