Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων του περασμένου φθινοπώρου.

Ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση στην ΟΛΜΕ λέγοντας πως, αρνούμενη την αναπλήρωση των μαθημάτων σε όσα σχολεία έγιναν καταλήψεις, «δείχνει το χειρότερο πρόσωπο του συνδικαλισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι στάση αυτή; Δεν είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση από πλευράς ΟΛΜΕ;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός μιλώντας στο MEGA, ενώ επεσήμανε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι απερίσπαστα και να σκέφτονται μόνο τα μαθήματά τους.

Παράλληλα, ο Συμεών Κεδίκογλου διεμήνυσε ότι θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος, αν οι εκπαιδευτικοί δεν παραστούν στα σχολεία μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Απέρριψε, δε, τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ ότι οι ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων έχουν καλυφθεί με εσωτερικές διαδικασίες. «Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά ποτέ, μην κοροϊδευόμαστε τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως στα σχολεία που έγιναν πάνω από τρεις μέρες κατάληψη, αν απαιτηθεί, θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς για την κάλυψη των μαθημάτων, για όλες τις τάξεις πλην της Γ’ λυκείου.

Διαβάστε επίσης: ΟΛΜΕ: Τρίωρες στάσεις εργασίας και πρόωρη επιστροφή στα θρανία
Της παιδείας το… κάγκελο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης