Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην υπουργική Εβδομάδα της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, θα έχει συνάντηση τοπική ώρα 09:45 με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει, στη συνέχεια, ώρα 11:00 (τοπική), συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη. Στις 12.25 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Khalid Bin Mohammed Al Attiyah και στις 14.30, με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Riyad Al-Maliki.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, στις 15.30 (τοπική), o αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων των Η.Π.Α. και, στις 18.00, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της American Jewish Committee με θέμα τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη.

Τέλος, στις 19.00 (τοπική), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας θα έχει τις εξής συναντήσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Στις 10 π.μ. με αντιπροσωπεία εργαζομένων της βιομηχανίας Hellenic Steel της Θεσσαλονίκης.
-Στις 11 π.μ με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. John Kittmer.
-Στις 12.30 μ. με το προεδρείο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) κ. Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καββαθάς.
-Στη 1.30 μ.μ. με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.). Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αξιοποίηση κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για την επανεκπαίδευση των εργαζομένων και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Νίκης 5-7).

Στις 11:30 ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας θα συναντηθούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συζητήσουν για εκπαιδευτικά θέματα.

Στις 16:00 ο κ. Λοβέρδος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου». Στην σύσκεψη θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Πολιτισμού.

Ενώ στις 17:30 ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης