Σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι προγραμματικές θέσεις του ΛΑΟΣ, ενόψει των εκλογών. Το κείμενο των βασικών προγραμματικών θέσεων που θα απευθυνθεί στην κοινωνία διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, θα στηρίζεται στην ιδεολογία του «Πατριωτικού Παρεμβατισμού» η οποία, κατά τον κ. Καρατζαφέρη «έχει μόνιμο ιδεολογικό μέτωπο με τα άκρα και με ότι διχάζει και διαιρεί το λαό» και θα περιλαμβάνει προτάσεις και θέσεις του κόμματος, για τα μείζονα προβλήματα.

Ειδικότερα ο ΛΑΟΣ θα προκρίνει την ανάγκη ενός κράτους-Στρατηγείου που θα θέτει κανόνες και θα παρεμβαίνει ρυθμιστικά, προστατεύοντας «την λειτουργία της οικονομίας, την ασφάλεια των πολιτών, ιδίως των ασθενεστέρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κείμενο περιλαμβάνει 45 προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, οι οποίες είναι ομαδοποιημένες.

Διαρθρωτικές αλλαγές

Δίδεται έμφαση στις πολιτικές διαρθρωτικές αλλαγές, με δημιουργία μικρού υπουργικού συμβουλίου, «δημιουργία ευνομίας και επιτάχυνσης απονομής δικαιοσύνης», μετατάξεις αντί για εφεδρεία στους δημοσίους υπαλλήλους, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, σύσταση ενιαίου ασφαλιστικού φορέα με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασής τους από το «τέλος ασφάλισης επί του τζίρου».

Το «συμμάζεμα των οικονομικών του κράτους» είναι μια προτεραιότητα του ΛΑΟΣ σύμφωνα με κείμενο θέσεων, και προβλέπεται αυστηρός έλεγχος στην χρηματοδότηση των ΜΚΟ, διακοπή χρηματοδότησης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενιαίο μισθολόγιο σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε σύνδεση με το ΑΕΠ και «εφαρμογή της αρχής του επταπλασίου», δηλαδή η ανώτατη αμοιβή δεν θα μπορεί να είναι υψηλότερη από το επταπλάσιο της κατώτατης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης προβλέπεται αξιοποίηση κληροδοτημάτων και της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, έλεγχος διακίνησης χρήματος προς το εξωτερικό, ανάθεση της διοίκησης των νοσοκομείων σε μάνατζερ.

Εισπρακτικά μέτρα

Μεταξύ άλλων, ο ΛΑΟΣ προτείνει «την υπό όρους εξίσωση της φοροδιαφυγής με την διακίνηση μαύρου χρήματος» με μεταβατικό διάστημα 6 μηνών για τη νομιμοποίηση των ήδη αποκτηθέντων χρημάτων και την αυτοτελή φορολόγησή τους. Επίσης προβλέπεται η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων των τραπεζικών καταθέσεων και των μερισμάτων από μετοχές, την αναστολή του «πόθεν έσχες» για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και την αγορά ομολόγων του Δημοσίου με την αυτοτελή φορολόγησή τους.

Μέτρα αναπτυξιακά- επανεκκίνησης

Επίσης, προβλέπονται μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο ΛΑΟΣ προτείνει την μείωση του ΦΠΑ και την διατήρηση χαμηλότερου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, την αναστολή του «πόθεν έσχες» για την οικοδομή, τις συγχωνεύσεις τραπεζών και την σύνδεση των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων.

Παράλληλα, προτείνονται «αναπτυξιακά μέτρα» με πρώτα την οριοθέτηση και εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ, την βελτίωση των οικονομικών σχέσεων με τις αναδυόμενες οικονομίες, την τάχιστη απονομή δικαιοσύνης σε υποθέσεις αναπτυξιακών έργων, την παροχή ελληνικής ιθαγένειας ως κίνητρο για επενδύσεις, το αφορολόγητο για κύκλο εργασιών μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ, την αλλαγή του Τειρεσία, αναδασμό γαιών, και παροχή κινήτρων στους νέους αγρότες για την καλλιέργειά τους. Επίσης προτείνεται η φορολογική απαλλαγή των επανεπενδυόμενων κερδών.

Μέτρα για την απασχόληση

Πρώτη προτεραιότητα δίνει ο ΛΑΟΣ στην «απομάκρυνση των λαθρομεταναστών» και στην «αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας», ενώ για την «διατήρηση του επιπέδου ζωής» προτείνεται το πάγωμα τιμών βασικών ειδών διαβίωσης, την ελάττωση φορολογικών επιβαρύνσεων της ακίνητης περιουσίας, και την κατάργηση του τέλους για την ΕΡΤ. Μάλιστα «σε έσχατη ανάγκη» ο ΛΑΟΣ θα προτείνει την «παράλληλα εισαγωγή με το ευρώ, εθνικού νομίσματος για όλες τις συναλλαγές στο εσωτερικό της χώρας».

Διοικητική μεταρρύθμιση

Ο ΛΑΟΣ θα προτείνει την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας σε 20 περιφέρειες με πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια διοικούμενες από αιρετά όργανα.

Μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων με πρόβλεψη δυνατότητας τοποθέτησής τους σε οποιαδήποτε θέση απαιτείται, ενώ προβλέπεται και θέσπιση αστικής ευθύνης για τα λάθη των υπαλλήλων, και καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση υποθέσεων.

Ασφάλεια

Στον τομέα της δημόσιας Ασφάλειας ο ΛΑΟΣ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος, και οι προτάσεις του περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας και περιορισμό του προσωπικού σε ουσιαστικά καθήκοντα. Επίσης προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Σ.Α. και ειδικός σχεδιασμός για τις «περιοχές «γκέτο» της Αθήνας» και των μεγάλων αστικών κέντρων. Επίσης προβλέπεται η απομάκρυνση όλων των παρανόμων μεταναστών «πλην ενός μικρού ποσοστού επί του ελληνικού πληθυσμού που θα επιλεγούν με βάση τις ανάγκες της χώρας και την αξιολόγηση των δεξιοτήτων τους».

Σημειώνεται ότι οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος θα παρουσιαστούν από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την προκήρυξη των εκλογών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης