Αισιόδοξοι για την Ευρώπη, «που επιλέγει να προτάσσει την ελπίδα απέναντι στον φόβο, την κατανόηση-αλληλεγγύη απέναντι στο μίσος» δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Ελλάδα, μετά τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων σε Βαυαρία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο.

«Αποτελούν το έναυσμα ενός νέου “πράσινου κύματος” στην Ευρώπη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος στην Ελλάδα και προσθέτει: «Στη Βαυαρία, οι Πράσινοι διπλασίασαν το ποσοστό και τις ψήφους τους και εκτόπισαν τους σοσιαλδημοκράτες από τη δεύτερη θέση. Είναι πλέον το μεγαλύτερο κόμμα στο Μόναχο, ενώ επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος της εκστρατείας τους που ήταν ο τερματισμός της πολύχρονης συντηρητικής διακυβέρνησης μόνο του CSU. Στο Λουξεμβούργο, οι Πράσινοι αύξησαν το εκλογικό τους ποσοστό κατά 50% μετά από πέντε χρόνια στην κυβέρνηση, γεγονός που αποτελεί τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης για το ρόλο τους στο κυβερνητικό συνασπισμό. Στις δημοτικές εκλογές του Βελγίου, οι πράσινοι εξέλεξαν περισσότερους από 550 οικολόγους δημοτικούς συμβούλους και πολλούς δημάρχους, ανάμεσά τους τον ελληνικής καταγωγής διαχρονικό φίλο των Οικολόγων-Πράσινων, τον Χρήστο Δουλκερίδη. Σε όλες τις περιπτώσεις, η άνοδος των Πράσινων ματαίωσε τα σχέδια της Ακροδεξιάς να παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Αυτές οι νίκες μπορούν να δώσουν μια νέα δυναμική στις προσπάθειες των Οικολόγων Πράσινων για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά θέματα και στην προετοιμασία των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019.

Όλα δείχνουν πως στις επόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα θα κατορθώσει να αποτελέσει τον νέο προοδευτικό πόλο στην Ευρώπη. Ενάντια στην Ακροδεξιά, για την Ευρώπη, την ποιότητα ζωής και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τον οικολογικό μετασχηματισμό των κοινωνιών μας, τη ανάσχεση και τον έλεγχο της κλιματικής αλλαγής, τη βιοποικιλότητα. Για να έχουν ένα βιώσιμο μέλλον τα παιδιά μας και ο πλανήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης