«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι- περί επικείμενης υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ- στην οποία διατυπώνει αίτημα σχετικής ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι «προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων».

Το ΥΠΕΞ συνιστά μάλιστα στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο», να βρει χρόνο «ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται επίσης ότι «την επόμενη δε, φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης