Αιχμές κατά του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αφήνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών καταλογίζοντας στον πρόεδρο του Eurogroup ότι «επιδίδεται και πάλι σε συγκρουσιακές προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών δηλώσεις».

«Φαίνεται πως δεν κατανοεί ότι ο ρόλος του προέδρου του Eurogroup είναι να γεφυρώνει διαφορές και να μειώνει εντάσεις» αναφέρουν και τονίζουν ότι «από την πρώτη επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Βαρουφάκη, αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ντάισελμπλουμ έθεσε τον Έλληνα ομόλογό του προ του διλήμματος: Αποδέχεστε το Μνημόνιο ή το Πρόγραμμα καταρρέει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΥΠΟΙΚ ήταν σαφής η απειλή του κλεισίματος των τραπεζών.
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ σήμερα επενδύει στη ρήξη και στις κακές σχέσεις με την Ελλάδα ελπίζοντας να κερδίσει πόντους στην κούρσα εκλογής νέου Προέδρου του Eurogroup.
«Η Ευρωζώνη αξίζει κάτι καλύτερο», καταλήγουν.

Νωρίτερα ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει πως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το μέλλον για την Ελλάδα θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο» , διευκρινίζοντας ότι δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα είναι αναπόφευκτα.

«Όπως πολιτικός λέει ότι αυτό δεν θα είναι απαραίτητο στην περίπτωση του “όχι” απλώς κοροϊδεύει τους πολίτες» είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης