«Δεν υπήρξε καμία συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group για το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Γιάνης Βαρουφάκης» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ. Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως «οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα για συζητήσεις είναι εκτός πραγματικότητας».

Τις τελευταίες ώρες είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανή έλευση της τρόικας στην Αθήνα και απόρριψη των έξι ελληνικών προτάσεων του υπουργού Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, πηγές της Ευρωζώνης ανέφεραν ότι δεν υφίσταται σε αυτήν τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, εν όψει Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης