Εκατοντάδες καθηγητές, ερευνητές και διανοούμενοι της Ιταλίας υπέγραψαν έκκληση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα μας την Κυριακή.

Στην έκκληση εκφράζεται «έντονη ανησυχία για την κατάσταση και μεγάλη αγανάκτηση για τον εκβιασμό των τεχνοκρατών της λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι τεχνοκράτες της λιτότητας έδειξαν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της αγριότητάς τους: η επιβολή ενός και μοναδικού μοντέλου που θέλει να μηδενίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Για τον λόγο αυτόν δεν μπορούμε να μη στηρίξουμε τον ελληνικό λαό, στη δύσκολη αυτή σελίδα της ιστορίας του. Για τον λόγο αυτόν σας προσφέρουμε από τώρα την αλληλεγγύη μας, όχι μόνον ηθική αλλά και με ουσιαστικές πράξεις. Δεσμευόμαστε να σας στηρίξουμε, να συνεργαστούμε προσωπικά με στόχο την ανοικοδόμηση της Ελλάδας και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού μοντέλου, που να συμπεριλαμβάνει και το κομβικό σημείο του χώρου της γνώσης, στον οποίο εργαζόμαστε» γράφουν οι Ιταλοί επιστήμονες, καθηγητές και διανοούμενοι.

«Ο κόσμος ολόκληρος αγανακτεί και κινητοποιείται για να μπορέσει η Ελλάδα να αποδείξει ότι μια διαφορετική Ευρώπη, ένας διαφορετικός κόσμος, είναι πραγματικά δυνατός, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο ανάμεσα σε υποδούλωση στις αγορές και βαρβαρότητα» τονίζεται στην έκκληση η οποία δημοσιεύεται σήμερα στον ιταλικό Τύπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρέμβαση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα ολοκληρώνεται με τη διαπίστωση ότι «όλοι γνωρίζουν πόσο ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική σκέψη συνέβαλαν στην πρώτη και καθοριστική ώθηση προς την αδελφοσύνη σε αυτήν τη μεγάλη περιοχή του πλανήτη μας. Όλοι ξέρουμε ότι αυτή αποτελεί τη ρίζα μας, πολύ πριν και πολύ περισσότερο από κάθε μύθο και ιδεολογία που κατά καιρούς θεωρήθηκαν ιδρυτικής σημασίας για την Ευρώπη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης