Ως μια πολύ θετική παρέμβαση στην κοινωνία χαρακτήρισε στην τοποθέτησή του ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, την προσφορά του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια έρευνας για την Παιδεία.

Ειδικότερα για τα ευρήματα της φετινής έκθεσης, ο υπουργός ανέφερε για τη γήρανση του διδακτικού προσωπικού: «Γνωρίζουμε ότι άλλο είναι να προσφέρει ένας νέος στην εκπαίδευση και άλλο να προσφέρει ένας άνθρωπος που είναι πολύ πιο έμπειρος. Δεν κάνουμε διορισμούς για να πέσει ο μέσος όρος. Κάνουμε διορισμούς για να εδραιωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφέστατη. Θα προχωρήσει σε διορισμούς. Δεν ξέρουμε πόσους, δεν ξέρουμε πώς – γιατί είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο σύστημα – αφού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την προϋπηρεσία, αλλά επίσης και το γεγονός ότι και οι νέοι πρέπει να μπουν σ’ αυτόν το χώρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο υπουργός επανέλαβε τη σημασία της μεταρρύθμισης του λυκείου και της αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης: «Δεν μπορούμε να πάρουμε καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία για τα λύκεια αν δεν αναβαθμιστεί η επαγγελματική εκπαίδευση. Η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ενέχει κι ένα στοιχείο ιδεολογικό και πολιτικό. Η κοινωνία πρέπει να πεισθεί ότι η επαγγελματική εκπαίδευση, τα ΕΠΑΛ, δεν είναι τα αποθετήρια για τους αποτυχόντες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαβρόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης «κράτησαν ένα σύστημα στα πόδια του με όλα τα προβλήματα. Κρατήθηκε γιατί συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είπαν ότι εμείς, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων, θα δώσουμε την καθημερινή μάχη στα σχολεία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Έκθεση ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: Μείωση δαπανών για την εκπαίδευση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης