Της Άντζελας Πεΐτση

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης της πόλης.

«Με μεγάλη χαρά συνάντησα σήμερα τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μαζί του, για τα μεγάλα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης. Θα αδικούσαμε τη Θεσσαλονίκη και τις προοπτικές της, εάν περιορίζαμε το εύρος αυτής της συζήτησης στο πλαίσιο της ετήσιας επίσκεψης των πολιτικών αρχηγών στην πόλη λόγω της ΔΕΘ. Η Θεσσαλονίκη σήμερα αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις συγκοινωνίες, στις γενικότερες υποδομές, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται αντιμέτωπη και με πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές. Μια πόλη η οποία έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα κέντρο ανάπτυξης, καινοτομίας, πολιτισμού αλλά και παιδείας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μπουτάρη.

«Και πράγματι, οι πόλεις όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια βρίσκονται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής δυναμικής. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που έχει μπει στο δίκτυο των 100 ”πιο ανθεκτικών” πόλεων. Και πράγματι και η Θεσσαλονίκη αλλά και οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει πολύ μεγάλη αντοχή τα χρόνια της κρίσης. Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, όλοι μαζί -κεντρικό κράτος, δήμος, περιφέρεια- με καλύτερο επίπεδο συνεννόησης και διευκολύνοντας το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή με περισσότερους βαθμούς αυτονομίας, αυτές τις μεγάλες προοπτικές, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη αυτό που πραγματικά της αξίζει» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπουτάρης: «Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι ο καλύτερος από όλους»

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επεσήμανε: «Οι απόψεις του, όταν του θέσαμε τα βασικά προβλήματα της πόλης, θεωρώ πως έχουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση στις ελπίδες μας ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να πάει πολύ καλύτερα». Αναφερόμενος στο πρόσωπο του ίδιου του προέδρου της ΝΔ, είπε: «Εγώ, αν και έχω δηλώσει πως δεν ψηφίζω ΝΔ, στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί θεωρώ πως είναι ο καλύτερος από όλους. Εκείνο που ξέρω είναι πως επειδή ο πρόεδρος έχει μία πολύ μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει με ”άλλο αφτί” όλες τις απαιτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει τον τρόπο να φιλτράρει αυτά τα οποία πρέπει να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση, η περιφέρεια και το κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μπούταρη για τα καλά του λόγια, ανέφερε: «Η δική μας δουλειά είναι να αντιμετωπίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού ακομμάτιστα. Κι αυτό έκανα πάντα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είναι γνωστό πως με τον δήμαρχο προερχόμαστε από άλλους ιδεολογικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να βρούμε ένα κοινό πεδίο κοινό – κοινής λογικής».

«Αυτό το οποίο λείπει σήμερα από τη χώρα, λείπει κυρίως από τη δημόσια διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, είναι ακριβώς αυτή η κοινή λογική. Οι άνθρωποι να κάθονται κάτω, να βλέπουν ποια είναι τα συγκεκριμένα προβλήματα και να προτείνουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και ο νέος πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, μακριά από στερεότυπα του παρελθόντος. Η δική μας δουλειά, δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ -είτε κάποιος είναι δήμαρχος, είτε κάποιος είναι πρωθυπουργός, είτε κάποιος είναι υπουργός-, είναι βασικά να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Και το επίπεδο της συνεργασίας μας κρίνεται κυρίως σε αυτόν τον τομέα» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης