Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η ελληνική κοινωνία και οι πιστωτές γνωρίζουν ότι είμαστε μεθοδικοί και έχουμε συνολικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα το πιστεύουμε. Και η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Θα είμαστε πιο επιθετικοί στις μειώσεις φόρων. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα ότι αξίζει να επενδύσει στη χώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία».

«Το σχέδιό μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, «το ακούει η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας». Και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια μεταρρύθμιση… Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού για τους μεγάλους φορείς αστικών συγκοινωνιών ξέφυγαν κατά 500.000.000 ευρώ. Κανείς δεν ασχολείται με το εάν θα κοπούν εισιτήρια. Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει ρουσφετολογική πολιτική. Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε παραδώσει σχεδιασμό για συγκεκριμένες προσλήψεις 2.000 νοσηλευτών. Η τελευταία προκήρυξη περιλαμβάνει απίστευτες ειδικότητες… Χτίζεται ένα νέο κομματικό Κράτος».

«Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε αλλά αν ένας συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο δεν θα το δεχτούμε. Παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχτούμε. Αυτά τα κάνει η Κυβέρνηση για να δημιουργηθεί μια νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων», επεσήμανε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην αστυνομία, τονίζοντας ωστόσο: «Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους πολιτικούς της προϊσταμένους. Η απόλυτη αδυναμία της Κυβέρνησης να επέμβει στα Εξάρχεια έχει ιδεολογική αφετηρία. Σήμερα, στα Εξάρχεια διακινείται βαρύς οπλισμός. Η Αστυνομία έχει τη βούληση αλλά δεν έχει την πολιτική εντολή… Οι αντιεξουσιαστές είναι οι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς. Ο Υπουργός έχει τεράστιες ευθύνες. Και τον κ. Τσίπρα προσωπικά βαραίνει η ευθύνη για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ… Με χαριστικές διατάξεις αποφυλακίζονται τρομοκράτες. Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσω τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί βαθιές τομές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «με συστηματική δουλειά, με μεθοδικότητα και προσήλωση στον τελικό στόχο». «Η Νέα Δημοκρατία», όπως είπε «ήταν ταυτισμένη με αυτό που αποκαλούμε παλιό πολιτικό κατεστημένο. Έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Έχει κάνει όμως και λάθη… Η διαδικασία αλλαγών δεν είναι ανώδυνη… Το πιο σημαντικό μας επίτευγμα είναι ότι δεν λαϊκίσαμε».

Απέρριψε την ορολογία «σκιώδης Κυβέρνηση» και συμπλήρωσε: «Δεν επιτρέπω κανένα φαινόμενο αλαζονείας… Η κατανομή των ρόλων στο σχήμα των τομεαρχών αφορά τα κοινοβουλευτικά μας στελέχη… Η διαδικασία ανοίγματος στην κοινωνία με νέα στελέχη έχει ξεκινήσει… Μετά βεβαιότητας, η επόμενη Κυβέρνηση θα συμπεριλαμβάνει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς».

Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ζητούσε εκλογές εάν δεν ήταν έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει τα πράγματα. «Το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης» είπε «θα είναι το νομοσχέδιο οργάνωσης του κυβερνητικού έργου με αρμοδιότητες… Σήμερα, η Κυβέρνηση είναι το απόλυτο σκορποχώρι».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την περίοδο των εορτών:: «Ήταν ευκαιρία να βρεθούμε οικογενειακώς δίπλα σε συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Έτσι καταλαβαίνουν τα παιδιά ότι έχουν πολλά προνόμια. Κόψαμε την πίτα μας… Ξεφύγαμε και πήγαμε δύο ημέρες στο Πήλιο. Περάσαμε ωραία στα χιόνια. Δεν είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια, αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια».

Και καταλήγοντας είπε: «Το 2017 να είναι επιτέλους η χρονιά που θα βγούμε από την κρίση. Έχουμε μια κοινωνία καταπονημένη που διψά για μια διέξοδο και για μια εμπεριστατωμένη ελπίδα. Το 2017 να αφήσουμε πίσω μας την κρίση. Όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για τον τόπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης