Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας είχε βάλει τον πήχη «πολύ ψηλά» αλλά πέρα πέρασε από κάτω» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Όλα αυτά συνοδεύονται με πολύ σκληρότερα μέτρα για τους Έλληνες φορολογούμενους. Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του».

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας είχε συνδέσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με οριστική λύση για το χρέος και με ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Με το κλείσιμο της αξιολόγησης, αποφεύχθηκε η καταστροφή, αλλά η λύση για το χρέος μετατέθηκε, επιπλέον η κυβέρνηση ανέλαβε υποχρέωση για πρόσθετα μέρα 5 δισ. για μετά το τέλος του προγράμματος και για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2022».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας επιθυμεί την πολιτική αλλαγή, και δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να πανηγυρίζει. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση, όπως του ζήτησα σήμερα εγγράφως, να έρθει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι πέτυχε. Να κάνουμε έναν συλλογικό απολογισμό, όχι μόνο του τελευταίου μήνα, αλλά και της συνολικής πορείας της χώρας, τα τελευταία δύο χρόνια. Που βρισκόμαστε, που πηγαίνουμε, τι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε διαπραγματευθεί, έτσι όπως διαπραγματεύθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι στο τέλος κερδίζουν οι καλοί. Δεν κέρδισε τίποτα για τη χώρα και εξακολουθεί να κάνει κακό στην πατρίδα».

Παράλληλα, τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πει τι «κέρδισε η χώρα» με τη δήθεν διαπραγμάτευση. Έρχονται πολύ σκληρά μέτρα, με μειώσεις συντάξεων και μειώσεις αφορολογήτου, που «χτυπάνε» όλους τους Έλληνες».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι «η λύση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος, ενώ δεν φαίνεται ότι η Ελλάδα, με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και όλα αυτά, παρότι ο κ. Τσίπρας πήρε πρόσθετα μέτρα 5 δισ. για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος».

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν ξέρω καμία χώρα να παράγει 2% πρωτογενές πλεόνασμα για 43 χρόνια. Απέτυχε στους στόχους του, ο κ. Τσίπρας και μαζί του, απέτυχε και ολόκληρη η χώρα».

Για να υπογραμμίσει: «Εμείς μπορούμε να προσφέρουμε μεταρρυθμιστική αξιοπιστία, ώστε να βγει στις αγορές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει ν’ απολογηθεί για την αποτυχία του. Ήρθε η ώρα για μία μεγάλη φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική επανάσταση αλλαγής».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά: «Έχει υποχρέωση να έλθει στην Βουλή για να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό της οικονομίας για τα τελευταία χρόνια».

«Δεν μπορούμε με το δεξί χέρι να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις με το αριστερό και να κάνουμε ακριβώς, τα ανάποδα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Για ν’ αναπνεύσει η οικονομία, το ρυθμιστικό εύρος του κράτους, πρέπει να μικρύνει», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, είπε: «Πρέπει να πριμοδοτήσουμε τις επιχειρήσεις που μπορούν να δώσουν ένα πακέτο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους εργαζόμενους τους».

«Μας χωρίζει μία πολιτική άβυσσος με τον κ. Τσίπρα» επανέλαβε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε: «Το αίτημα για πολιτική αλλαγή έχει γίνει ήδη πλειοψηφικό. Χρέος μας, να εκφράσουμε αυτήν την σιωπηλή πλειοψηφία».

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, μίλησε για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με αφορμή την τραγική κατάληξη του 11χρονου στο Μενίδι. Ταυτόχρονα, για την εκδήλωση της ΠΟΕΔΥ στα Εξάρχεια δήλωσε ότι δεν θεωρεί χρήσιμο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων.

Επισημαίνοντας πως θα ζητήσει από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς -με τους οποίους θα συναντηθεί- να μην προχωρήσουν σε αυτή την εκδήλωση.

Και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το σκέφτηκα πολύ. Σίγουρα θα ταράξω τα νερά αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια εκδήλωση στο χώρο των Εξαρχείων. Αντίθετα» υπογράμμισε «πρέπει να γίνει μια αστυνομική επιχείρηση για να καθαρίσουν τα Εξάρχεια. Αλλά τέτοια εντολή δεν έχει δοθεί από αυτούς που πρέπει να τη δώσουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης