Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του τέως Καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ο Χέλμουτ Κολ, εκπροσώπησε άξια την ειρήνη, την ευρωπαϊκή ιδέα και την ενότητα της χώρας του. Σεβασμός στη μνήμη του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα σε επίσημη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης, είπε χαρακτηριστικά: «Ο Χέλμουτ Κολ ήταν ένας σταθερός ηγέτης, σε μια ταραγμένη εποχή. Πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις στη Γερμανία και στην ευρωπαϊκή ήπειρο για πολλά και κρίσιμα χρόνια και συνέδεσε το όνομα του με κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης Ιστορίας. Τη λήξη του ψυχρού πολέμου, την ευρωπαϊκή ενοποίηση, την επανένωση της πατρίδας του. Συνεργάστηκε αξιόπιστα με όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις και αποτέλεσε σημαντικό σύμμαχο στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας».

Και καταλήγοντας, ανέφερε: «Πολιτικός με ευθύ λόγο, αποτελεσματικός στην άσκηση των καθηκόντων του και σταθερά απέναντι στο δημαγωγικό λαϊκισμό, ο Χέλμουτ Κολ αφήνει πίσω του μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη για κάθε πολιτικό της νεότερης γενιάς».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης