Πολιτικοί και καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση του «όχι» μιλούν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για μια ισχυρή εντολή και υπεράσπιση της μοναδικής κυβέρνησης που στάθηκε δίπλα στο λαό και του επιστρέφει την εξουσία που του ανήκει» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι θεσμοί κατέθεσαν μια πρόταση και τη φέρνουμε στον κόσμο να μας πει τη γνώμη και την ετυμηγορία του» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Ως τώρα οι κυβερνήσεις περνούσαν τα μέτρα και δε ρωτούσαν το λαό. Όπως φαίνεται, η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη και η Ελλάδα διδάσκει δημοκρατία. Το κοινό νόμισμα και η δημοκρατία πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, οι πολίτες αποφασίζουν. Δε θα παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία γατί το αποφάσισαν πέντε τραπεζίτες» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προσθέτοντας πως ούτε ο τελευταίος εκβιασμός, δηλαδή το κλείσιμο των τραπεζών, πέρασε, συμπληρώνοντας πως αποκαλύφθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία ζήτησε το κλείσιμο.

Ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το επιχείρημα της εξόδου από την Ευρώπη αποτελεί μια «φτηνή προπαγάνδα. Κανένας μηχανισμός δεν υπάρχει για να μας διώξει, ούτε η θέληση του λαού είναι να φύγουμε» πρόσθεσε ο κ. Μηλιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νίκη του «Όχι» σημαίνει καλύτερες δυνατότητες σε ένα διαρκή αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος.

«Σήμερα είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, για να προϋπαντήσουμε το δημοψήφισμα, ένα δημοψήφισμα που αντλεί από τις κορυφαίες δημοκρατικές παραδόσεις» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η ηθοποιός Άννα Φόνσου ανέφερε πως «ψηφίζουμε «όχι» για όλους μας. Βλέπω τους ανθρώπους στα συσσίτια, τους ηθοποιούς πώς έχουν καταντήσει».

«Μας βιάζουν τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία. Ψηφίζουμε για να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας από τις νεοφιλελεύθερες ελίτ», επισήμανε ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

«Είμαι εδώ γιατί είμαι Έλληνας και Ευρωπαίος» δήλωσε ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης