Μήνυμα προς την Τουρκία για συνεργασία που θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών απηύθυνε σήμερα το απόγευμα από την Ρόδο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος, σε ειδική εκδήλωση της 95 ΑΔΤΕ, στη διάρκεια της οποίας ανακήρυξε το 2017 ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων».

«Η Ελλάδα είναι φιλειρηνική χώρα. Επιθυμούμε και επιδιώκουμε καλή γειτονία με τα όμορα κράτη αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό της ελληνικής κυριαρχίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Όλες οι προκλήσεις, κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, απαντώνται με αποφασιστικότητα και τόλμη», επεσήμανε ο κ. Καμένος τονίζοντας επίσης ότι καλεί την Τουρκία «ιδίως από αυτή την περιοχή, την τουριστική περιοχή, να αντιληφθεί ότι, προς το συμφέρον και των δύο χωρών είναι να χτίζουμε σχέσεις συνεργασίας και ειρήνης. Οι προκλήσεις, οι απειλές, η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεν συμφέρει, ούτε την Ελλάδα ούτε την Τουρκία» τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το παν για την ειρήνη αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό σε ό,τι αφορά την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα» είπε ακόμα ο υπουργός Άμυνας.

«Όλοι εσείς που κατοικείτε μαζί με τις οικογένειές σας στα ακριτικά νησιά μας και ιδιαίτερα στα μικρονήσια, όπως στο Καστελόριζο, που δεν παρέχουν τις ευκολίες των μεγάλων πόλεων, επιτελείτε εθνικό καθήκον, εθνικό ρόλο» τόνισε ο κ. Καμένος. 

Την ικανοποίηση του για την δράση των εθνοφυλάκων εξέφρασε και ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Στεφανής, επισημαίνοντας ότι είναι εντυπωσιασμένος με τον ζήλο και το πάθος που ασκούν τα καθήκοντα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρουσία αρκετού κόσμου (κυρίως εθνοφυλάκων και στελεχών του στρατού), στο «Νεστορίδειον Μέλαθρον» του δήμου Ρόδου και παρέστησαν σε αυτή ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης κ.ά..

Νωρίτερα στη Τήλο, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εγκαινίασε σχολείο για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο νησί και το οποίο κατασκευάστηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στη συνέχεια, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του νησιού, ο κ. Καμένος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Τήλου για την προσφορά του στο νησί και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης