Τη στήριξή του στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο υπουργός επεσήμανε πως δεν επικυρώνει τη συμφωνία για την ΠΓΔΜ και δεν πρόκειται να δεχτεί την υπερψήφισή της μόνο με 151 ψήφους.

«Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019. Ας τελειώσουμε με τη σπέκουλα. Για να έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή θα πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα αρχικά στα Σκόπια. Εκλογές για νέο Πρόεδρο, μετά δημοψήφισμα και μετά αλλαγή του Συντάγματος. Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό θα κρατήσει 2 χρόνια. Και δεν πιστεύω ότι θα περάσει από τη γείτονα. Και να σας πω γιατί; Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ποτέ Αλβανός στη FYROM που θα δεχθεί ότι είναι κάτοικος ενός σλαβικού κράτους», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα υποχρέωση αυτή τη σπέκουλα με το Σκοπιανό να την τελειώσω εδώ και για αυτό έκανα τη δήλωση αυτή το πρωί. Χρησιμοποιούν το Σκοπιανό στη ΝΔ για να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Το Βόρεια Μακεδονία το πρότεινε η ΝΔ. Η θέση μου για το Σκοπιανό ήταν γνωστή στον Τσίπρα. Η αντιπολίτευση παρακαλά να πέσει η κυβέρνηση και να διαλυθεί η χώρα για να πάρουν καρέκλες», συμπλήρωσε.

«Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει στη Βουλή με 151 βουλευτές στη Βουλή. Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διευρυμένης πλειοψηφίας. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω το αναγκαίο καλό για τη χώρα. Στηρίζω τον Αλέξη τον Τσίπρα, στηρίζω αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους. Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά εάν γίνουν όλα και πάμε στους 151, πρέπει να λειτουργήσω σαν βαλβίδα ασφαλείας. Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά εάν φτάσουμε στο σημείο του 151 τότε θα λειτουργήσω σαν βαλβίδα ασφαλείας» τόνισε ο υπουργός. 

Επίσης ο Πάνος Καμμένος απάντησε και για τις απόψεις που έχει εκφράσει ο Νίκος Κοτζιάς για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή: «Με τις προσωπικές απόψεις του κ. Κοτζιά διαφωνούμε και είναι θεμιτό να έχει τις απόψεις του. Αλλά διαφωνούμε με αυτές. Είναι υπουργός μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης στην οποία συμμετέχουμε και εμείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι απαντά ο Τάκης Μπαλτάκος στον Πάνο Καμμένο

Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε δύο φορές το όνομα του Τάκη Μπαλτάκου. Την πρώτη φορά ως έναν εκ των παραγόντων που προσπάθησαν να παρασύρουν βουλευτές των ΑΝΕΛ στη δημιουργία νέου κόμματος και τη δεύτερη φορά ως έναν από τους παράγοντες που καθορίζουν την πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. 

Απαντώντας ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε λακωνικά στο zougla.gr: «Δεν ασχολούμαι με κουταμάρες».

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Π. Καμμένος:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης