«Σε κέντρο του νεοφιλελεύθερου σχεδίου για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έχουν μετατρέψει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι εκλεκτοί των μνημονιακών κυβερνήσεων της διοίκησης Ψωμιάδη και Τζιτζικώστα», κατήγγειλε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης 24 Απριλίου στην πλατεία Δημαρχείου Καλαμαριάς σε εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας με τίτλο: «Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ναι στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

«Δε δεχόμαστε καμία ιδιωτικοποίηση με καμία μορφή. Ο ΟΛΘ είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός, το ίδιο ισχύει και για το αεροδρόμιο, τη μοναδική αεροπορική πύλη της κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά για την ΕΥΑΘ που η πώλησή της, αν επιτευχθεί, θα αποτελεί πολιτικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης», τόνισε η κ. Χαραλαμπίδου, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων που συνδέονται με ζωτικές ανάγκες των κατοίκων όπως είναι οι μεταφορές, οι δρόμοι, η Εγνατία Οδός, κτήρια όπως της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της ΔΟΥ Σταυρούπολης και τα πρώην στρατόπεδα Παπακυριαζή και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένας απ’ όσους κλείνανε τα μάτια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων δεν ενδιαφερόταν τόσο καιρό. Και βέβαια ούτε ο κ. Τζιτζικώστας ούτε ο κ. Ιωαννίδης πείθουν κανέναν με τον όψιμο ρόλο του προεκλογικού υποστηρικτή του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΘ. Μάλιστα, ο υποψήφιος της ΝΔ κατέφυγε προχθές και σε δήθεν αγωνιστικές κορώνες, λέγοντας ότι με Περιφερειάρχη τον ίδιο η πώληση δεν περνά. Προσθέτοντας βέβαια και έναν αστερίσκο, ότι είναι υπέρ του μοντέλου του Πειραιά με την Cosco. Το μοντέλο δηλαδή όπου η κινέζικη πολυεθνική απολαμβάνει φοροαπαλλαγές και ένα σωρό διευκολύνσεις σε βάρος του δημοσίου και όπου ουσιαστικά δεν έχουν δημιουργηθεί παρά 100 θέσεις δανειζόμενου προσωπικού, με τις γνωστές σε όλους συνθήκες άβατου και γαλέρας, ενώ χάθηκαν 500 θέσεις πλήρους απασχόλησης», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενοι στους δύο υποψήφιους της ΝΔ για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, τους χαρακτήρισε «εκφραστές της υποταγής της Περιφέρειας στις επιλογές της κυβερνητική εξουσίας – είτε πρόκειται για τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ είτε για τον «μπαλαντέρ» – η πολιτική τους στάση είναι δεδομένη: απόλυτη σιωπή και συναίνεση στις επιδιώξεις των ιδιωτών κερδοσκόπων και της Τρόικας», τόνισε η κ. Χαραλαμπίδου.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες «να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε θύλακα και προπομπό ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας μίλησαν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας Λόης Λαμπριανίδης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης