Σφοδρή κριτική για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου άσκησε, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη άλλα δηλώνουν και άλλα τελικά νομοθετούν.

«Ψηφίζετε περισσότερα από όσα σας ζητούν οι δανειστές» ανέφερε και πρόσθεσε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαμορφώσει το κλίμα συναίνεσης και συννενόησης που χρειάζεται η χώρα για να βγεί από την κρίση. «Δεν πειράζει, θα το κάνουμε εμείς» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για τη ρύθμιση που αφορά τις απεργίες, επισημαίνοντας: «Στην ουσία φέρνετε τη ρύθμιση των δανειστών. Αντί να κάνετε κοινωνικό διάλογο για τον εκσυγχρονισμό του νόμου του 1982, που πράγματι χρειάζεται, κάνετε το αντίθετο».

Σχολιάζοντας, δε, την αναφορά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι στο συγκεριμένο ζήτημα η κυβέρνηση ηττήθηκε και της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, ότι είναι φιλεργατική η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση, ο κ. Θεοχασρόπουλος υπογράμμισε: «Διαλέξτε, είναι φιλεργατική ρύθμιση ή σας την επέβαλαν οι δανειστές;».

Για τα οικογενεικά επιδόματα, ο κοινοβοουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιδιώκει τον κοινωικό αυτοματισμό. «Κάνετε αναδιανομή της φτώχειας» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης