Για προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου του ελληνικού λαού κατηγορεί την κυβέρνηση η Ν.Δ. κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση του νόμου, όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης επισημαίνει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τους συμμάχους της Χρυσής Αυγής, αποφάσισαν να καταστρατηγήσουν και αυτή τη φορά το νόμο και να αντιστρέψουν τη νόμιμη σειρά των απαντήσεων, σε μια απέλπιδα και μάταιη προσπάθεια να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Καραγκούνης επικαλείται το άρθρο 13 του Ν. 4023/2011 όπου αναφέρεται πως «το εκλογικό σώμα εκφράζει την προτίμησή του σε έντυπο ψηφοδέλτιο με τη χρήση των όρων ΝΑΙ και ΟΧΙ ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο καθορίζει η Ολομέλεια της Βουλής στην απόφασή της για τη διενέργεια δημοψηφίσματος…».

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. «από την ίδια τη διατύπωση του άρθρου, προκύπτει ότι το ΝΑΙ έπρεπε να είναι γραμμένο πριν από το ΟΧΙ. Όσο για την φράση «ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο καθορίζει η Ολομέλεια της Βουλής…» είναι φανερό ότι σημαίνει τη δυνατότητα χρήσης άλλων όρων (όπως π.χ. εγκρίνεται – δεν εγκρίνεται ή εγκρίνεται – απορρίπτεται ή συμφωνώ διαφωνώ κ.λπ.)

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. τονίζει πως η κυβέρνηση προχωρά «ολοφάνερα και για πολλούς λόγους αντισυνταγματικό δημοψήφισμα, με αόριστο ερώτημα, στηριγμένο σε ψευδή δεδομένα που έτσι κι αλλιώς δεν ισχύουν πια και δεν δίνουν καν στον ελληνικό λαό τη χρονική άνεση να σκεφτεί και να αποφασίσει με νηφαλιότητα και ηρεμία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει, μάλιστα, πως η κυβέρνηση αλλάζει «με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κρίσιμες διατάξεις της νομοθεσίας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και θέτουν έτσι σε κίνδυνο την ίδια την ομαλή διεξαγωγή του».

Ο Κώστας Καραγκούνης κάνει λόγο για «φθηνό κολπάκι για τη μορφή του ψηφοδελτίου» και ξεκαθαρίζει πως «την Κυριακή, ο ελληνικός λαός θα πει ξεκάθαρα «μένουμε στην Ευρώπη», βάζοντας ένα οριστικό τέλος στις μεθοδεύσεις και τα σχέδια της τρόικας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Χρυσή Αυγή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης