Με στόχο τη διαμόρφωση διπλωματικών συμμαχιών και συνεργειών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε σήμερα τους πρέσβεις των ευρωπαϊκών κρατών στη χώρα μας για τον φάκελο διεκδίκησης μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο στην Αθήνα. «Θα επιδιώξουμε και τις αναγκαίες διπλωματικές συμμαχίες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά το τέλος της ενημέρωσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας διεκδικεί την έδρα με πολύ σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

«Το επιδιώκουμε αυτό, αφενός για να δείξουμε ότι η Ελλάδα επιστρέφει πια δυναμικά ως χώρα κανονική -και όχι εξαρτώμενη από την επιτροπεία- στην Ευρώπη και στην κανονικότητα, και αφετέρου να αναδείξουμε την εξωστρέφεια της χώρας μας σε έναν τομέα όπως του φαρμάκου, που έχουμε σημαντικές επιτυχίες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε μάλιστα ότι η προσπάθεια διεκδίκησης αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια του υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής και εξήρε τη συμβολή της προέδρου της επιτροπής διεκδίκησης και περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. «Την προεδρία της επιτροπής διεκδίκησης εξασφαλίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία και με την εμπειρία της και τη διεθνή ακτινοβολία, αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ελλάδα η μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στη χώρα μας. «Η παρουσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δεν είναι μόνο σημαντική σε συμβολικό επίπεδο. Πρόκειται για έναν οργανισμό που έχει σημαντικό ρυθμιστικό έργο σ’ αυτό τον στρατηγικό τομέα του φαρμάκου. Απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους, και μόνον από την παρουσία του προσδοκούμε σημαντική ενίσχυση και των ροών επισκέψεων στην Ελλάδα και την άνοδο γενικά της τοπικής οικονομίας εκεί όπου θα λειτουργήσει» υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή τους προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλαντ Τουσκ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα είναι υποψήφια για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης