Τους στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δεν είναι άλλοι από την καινοτομία, τη συνεργασία και την ποιότητα, αναλύει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο αρμόδιος υπουργός υπογραμμίζει ότι η επίτευξη αυτών των στόχος θα “προσδώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, θα συνεισφέρουν στην σύνδεση της έρευνας με τη γεωργική πρακτική και τις επενδύσεις στο πρωτογενή τομέα και θα βελτιώσουν τη θέση και το εισόδημα των παραγωγών στη αλυσίδα αξίας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε επίσης για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αγροτικό χώρος, που δεν είναι άλλος από το υψηλό κόστος παραγωγής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “έχει βαθιά τις ρίζες του στα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα ο αγροτικός χώρος”.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι “δεν μπορούν να λυθούν όλα με την κίνηση ενός μαγικού ραβδιού και απαιτείται συνεργασία, προτάσεις, χρόνος” και προσθέτει πως έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις τόσο στη φυτική όσο και τη ζωική παραγωγή προς αυτή την κατεύθυνση.

Απορρίπτει κάθε συζήτηση αιτημάτων που αφορούν την κατάργηση της Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) καθώς “η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των ίδιων των αγροτών, θέλουν πρώτα απ’ όλα να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εξασφαλίζει περίπου 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο για αγροτικές ενισχύσεις”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος καλεί τους αγρότες σε διάλογο, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα όποια προβλήματα “στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων της οικονομίας και της χώρας αλλά και των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει” όπως τονίζει και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ικανοποίησης κάποιων αιτημάτων για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές, καθώς το 2018 είναι χρονιά που θα παρθούν αποφάσεις για αλλαγές στον κανονισμό ασφάλισης του Οργανισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης