«Η κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα τα εθνικά θέματα, όλα τα εθνικά μέτωπα, δυστυχώς, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων» υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι πλησιάζουμε τις 120 μέρες που οι δύο στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, με την τουρκική προκλητικότητα να εντείνεται στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ ενώ στην Αλβανία ξαφνικά οι τσάμηδες εγείρουν αξιώσεις. Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για μυστική διπλωματία, εκφράζοντας την ευχή να μη λύσει τα θέματα με την Αλβανία όπως έλυσε και το Μακεδονικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανεύθυνη γιατί «έφερε μία πολύ κακή συμφωνία, που δημιουργεί αρνητικά δεδομένα και απομείωση της εθνικής ισχύος και με την οποία έχει αποδεχθεί ήδη με την υπογραφή του κ. Τσίπρα μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα, μακεδονική γλώσσα και που το άρθρο 4 αναφέρει ρητά ότι όταν οι διαδικασίες στο γειτονικό κράτος προχωρήσουν ντε φάκτο πρέπει να έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να κυρωθεί».

Για τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι «τα ίδια τα στελέχη των ΑΝΕΛ, ο πρώην βουλευτής τους και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Καμμένος, ο αντιπρόεδρός τους κ. Σγουρίδης, με δηλώσεις τους τα τελευταία 24ωρα ουσιαστικά εξέθεσαν την κυβερνητική πλειοψηφία ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος οπορτουνιστής στη χώρα που να “κρεμάει στα μανταλάκια” τα εθνικά θέματα, στα οποία η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη, προκειμένου να κοπούν οι συντάξεις που έχουν ήδη υπογράψει πέντε μήνες αργότερα ή να πάρουμε κάτι καλύτερο για το χρέος. Κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία τέτοια επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία».

Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Α’ Αθήνας τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άμεσος και καθαρός. Έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι μία κακή συμφωνία, μη επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην ψηφιστεί. Το απέδειξε ήδη η Νέα Δημοκρατία με την πρόταση μομφής. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μη ζημιωθεί η χώρα. Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν την ευθύνη της συμφωνίας αυτής, ο κ. Καμμένος στήριξε την κυβέρνηση και έδωσε το στυλό στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά να την υπογράψουν στις Πρέσπες. Δεν μπορεί να εγκαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση που την αντιπαλεύει, για αυτούς που την υπέγραψαν και περιμένουμε να δούμε με τι ανταλλάγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Κικίλιας προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να αποδεχθεί το να ξαναπλημμυρίσει η χώρα μας με πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έχουν ήδη περάσει με συγκεκριμένες συμφωνίες και βρίσκονται σε βορειοευρωπαϊκές χώρες και για το οποιοδήποτε αντάλλαγμα, συμφωνία ή πίεση να ξαναγυρίσουν στη χώρα μας. Βλέπουμε ότι όλοι σκληραίνουν τη στάση τους, αντιλαμβανόμενοι ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας, της αντοχής των κοινωνιών και του ανθρωπισμού. Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών, επειδή ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένος βολεύονται για να μείνουν λίγο παραπάνω στην εξουσία».

Ερωτηθείς για τους προπηλακισμούς κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι «Τσίπρας και Καμμένος σέρφαραν στο κύμα του λαϊκισμού και υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού και βρέθηκαν στην εξουσία με όλη αυτήν τη ζημιά που κάνουν στη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία τής ελληνικής κοινωνίας διαμαρτύρεται δικαίως γιατί η κυβέρνηση εκχώρησε τη Μακεδονία. Γιατί κάποιοι άλλοι τώρα ονομάζονται Μακεδόνες και έχουν δικαίωμα να λένε ότι ομιλούν τη μακεδονική γλώσσα και λένε μπροστά στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι είναι το μακεδονικό έθνος… Δηλαδή, υπάρχει Βόρεια Μακεδονία και εμείς έχουμε τη Νότια Μακεδονία; Και από τη στιγμή που υπάρχει μακεδονικό έθνος, αυτοί μπορούν κάποια στιγμή στο μέλλον να διεκδικήσουν να ενωθούν με τη Νότια Μακεδονία; Άρα, πώς αίρεται ο αλυτρωτισμός τους;».

«Η ΝΔ καταλαβαίνει την αγανάκτηση του κόσμου, αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες, τον πληγωμένο εγωισμό και την υπερηφάνεια για τα εθνικά θέματα. Ουδέποτε, όμως, στήριξε ή ενίσχυσε ακραίες καταστάσεις. Ακραίες συμπεριφορές, χειροδικία, προπηλακισμοί ή οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως καταδικαστέες από εμάς. Ως πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως, που υπερασπίστηκα την τάξη και την ασφάλεια σε πολύ δύσκολες εποχές, δεν θα νομιμοποιήσω πολιτικά τέτοιες ενέργειες. Σε καμία περίπτωση όμως, τα λαϊκά κινήματα, η ευαισθησία και ο πατριωτισμός των Ελλήνων δεν θα μεταφραστούν σε ακραίο εθνικισμό όπως θέλει ο κ. Τζανακόπουλος» κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης