Ερώτηση για την «ανεξέλεγκτη, επικίνδυνη και άκρως αντιδημοκρατική δράση της ομάδας ”Ρουβίκωνας”», κατέθεσαν από κοινού βουλευτές του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή.

Στην ερώτηση περιγράφονται περιστατικά όπως η επίθεση εναντίον συμβολαιογράφου στα Εξάρχεια, στις 11 Ιανουαρίου, η οποία «προκάλεσε αίσθηση για τη βιαιότητά της αφού εκτός από καταστροφή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού απείλησαν και την ίδια τη συμβολαιογράφο, καταγράφοντας την επίθεση σε βίντεο, το οποίο και ανάρτησαν στη γνωστή ιστοσελίδα τού αντιεξουσιαστικού χώρου». Οι βουλευτές αναφέρονται και στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών και υπογραμμίζουν ότι αυτές οι «παρεμβάσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν τα μέλη αυτής της ομάδας, έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά αλλεπάλληλων επιθέσεων και εισβολών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Ενδεικτικά σημειώνουν «εισβολές στα κεντρικά της ΔΕΗ, στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, δηλαδή στον υποτιθέμενα καλύτερα φυλασσόμενο χώρο της χώρας, βιντεοσκοπώντας μάλιστα και την είσοδό της στην Πύλη, στην πρεσβεία της Ισπανίας, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στα κεντρικά γραφεία των τουρκικών αερογραμμών, σε γραφεία εφημερίδας, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στην ΔΟΥ Αγρινίου, σε σούπερ μάρκετ, στην Περιφέρεια Αττικής, στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας». Επίσης, κάνουν λόγο για την κατάληψη στη ΔΟΥ Ψυχικού και την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, ανήμερα τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση επέδειξε αδικαιολόγητη ανοχή στη δράση της ομάδας αυτής. Ανώτεροι θεσμικοί παράγοντες είχαν πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή, αλλά και μέλη της κυβέρνησης με δηλώσεις τους είχαν χαρακτηρίσει τις ενέργειες των μελών του Ρουβίκωνα ως “ακτιβιστικές”. Ιδιαίτερα “φιλικό” είναι και το νομικό πλαίσιο, καθώς ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης Τσίπρα, με το που ανέλαβε σχεδόν, ήταν και η αλλαγή του γνωστού “τρομονόμου” προς το ελαστικότερο, από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο» τονίζουν, στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ και επισημαίνουν:«Μέχρι και ραδιοφωνική εκπομπή έχει η ομάδα Ρουβίκωνας μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open, όπου αναφέρουν στο κοινό λεπτομέρειες για τις δράσεις τους, συγχαίρουν τα μέλη της ομάδας για τις “επιτυχίες” τους και ενημερώνουν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την οικονομική τους ενίσχυση».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης