Τη σταθερή θέση του κόμματος για την ανάγκη διασφάλισης της πολυφωνίας, της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών «μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα», καθώς και της πλήρους αξιοποίησης «του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4» επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνάντηση με τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.

Πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του «νόμου Παππά και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε τέσσερις, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Στη Ν.Δ. υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: «Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης