Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Την πεποίθησή του ότι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής ελίτ, αλλά και της επιστημονικής κοινότητας στην Ελλάδα οφείλει να δίνει πίσω στην κοινωνία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μη πολιτική συζήτηση που είχε την Τρίτη 27 Ιουνίου με τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Προβατά και τον συγγραφέα κ. Χρήστο Χωμενίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά σχολίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ: «Όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη έννοιες, όπως εταιρική κοινωνική ευθύνη».

Ειδικότερα και αναφερόμενος στη νεολαία της πατρίδας μας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πάντα λέω στα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπούν. Ο καθένας είναι καλός σε ορισμένα πράγματα και λιγότερο καλός σε άλλα. Δεν είναι εύκολο να το βρεις. Θα είσαι ευτυχισμένος όταν είσαι ευχαριστημένος στη δουλειά σου και στην προσωπική σου ζωή. Να ξεφεύγεις από τα καλούπια. Θαυμάζω όσους κατάφεραν και ξέφυγαν από στενά καλούπια και έκαναν αυτό που ήθελαν σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Είναι το χαρακτηριστικό ανθρώπων με προσωπικότητα. Εξάλλου, η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα. Το μέτρο επιτυχίας των ανθρώπων είναι να σηκώνονται ξανά όταν πέφτουν».

«Μην χάνετε ποτέ την ελπίδα σας. Διαβάζω ιστορία. Πολλές ιστορικές αναφορές είναι εξαιρετικά επίκαιρες παρότι η ιστορία δεν πιστεύω ότι επαναλαμβάνεται. Η γενιά του πατέρα μου είχε να αντιμετωπίσει πόλεμο, είχε να αντιμετωπίσει καταστροφή, αλλά κατάφερε να ξαναχτίσει την Ελλάδα. Οι δυσκολίες που περνάμε τώρα μπορούν να ξεπεραστούν», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε «αναζωογονητικό για εμάς τους πολιτικούς να μιλάμε για πράγματα εκτός πολιτικής», ενώ εξομολογήθηκε ότι, όταν ήταν μικρός, διάβαζε «πολλά κόμικς και Τεν Τεν», καθώς και ιστορία – κυρίως βιβλία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – ενώ είχε βρει εξαιρετικά ενδιαφέρον ένα βιβλίο για την καταδίωξη και βύθιση του θωρηκτού Μπίζμαρκ.

«Διάβαζα σταθερά και Ιούλιο Βερν», επεσήμανε και ανέφερε ότι επειδή διαβάζει αρκετά βιβλία ταυτόχρονα κρατάει πάντα σημειώσεις.

Τέλος, αποκάλυψε πως: «Πρώτος δίσκος που μου χάρισε ένας ξάδελφος μου ήταν το “Wish you were here” των Pink Floyd» και υπογράμμισε: «Από το σινεμά των παιδικών μου χρόνων θυμάμαι πολύ καλά ότι η πρώτη ταινία που είδα ήταν το “Star Wars” σε θερινό σινεμά το 1977».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης