Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Διήμερη περιοδεία στη Λακωνία, πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την πρώτη μέρα, της επίσκεψής του, στην Λακωνία, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Σπάρτη και την Αρεόπολη όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Επίσης, μετέβη και στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μιλώντας σήμερα στη Λακωνία με πολλούς πολίτες, συνάντησα την απογοήτευση και την οργή των ανθρώπων για την Κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνάντησα ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα και είδαν το 60% και πλέον του καθαρού τους εισοδήματος να πηγαίνει στο Δημόσιο το οποίο είναι ”προνομιούχος εταίρος” στον καρπό του μόχθου τους.

Συνάντησα μισθωτούς, με 10.000 ευρώ εισόδημα, που πλήρωσαν το διπλάσιο φόρο από πέρυσι!

Αγρότες που είδαν για πρώτη φορά να φορολογούνται οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Αγρότες που είδαν την προκαταβολή φόρου να αυξάνεται στο 100%. Αγρότες που δεν θεωρούνται κατά “κύριο επάγγελμα αγρότες” να φορολογούνται, για τα μη αγροτικά εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν μέχρι και διπλάσιο φόρο από πέρυσι.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται αβίωτη. Νιώθουν ότι ο κόπος τους πάει χαμένος. Νιώθουν ότι δουλεύουν σκληρά για να συντηρούν άχρηστες κυβερνητικές δομές και για να γίνονται ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Δεσμεύομαι ότι αυτή η καταστροφική πολιτική της υπερφορολόγησης θα σταματήσει την επομένη που με την εντολή του ελληνικού λαού, θ΄ αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».

Επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Μάνης


Στη συνέχεια, μετέβη στις πυρόπληκτες περιοχές της Μάνης που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, στην περιοχή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέπτομαι τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Μια πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε παραπάνω από 25.000 στρέμματα, χιλιάδες ελαιόδεντρα, ενώ χάθηκαν και πολλά ζώα.

Αυτήν τη στιγμή δεν έχει τόσο σημασία η αναζήτηση των ευθυνών όσο η υποστήριξη των ανθρώπων αυτών στην αποκατάσταση των ζημιών. Γρήγορη καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Η, όσο το δυνατόν, πιο αποτελεσματική τροφοδοσία των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές. Και, βέβαια, ο σχεδιασμός ενός πλαισίου κινήτρων για να μπορέσουν να ξαναφυτέψουν οι άνθρωποι αυτοί τις ελιές τους και συν το χρόνο να ξαναδημιουργηθούν αυτοί οι θαυμάσιοι υπεραιωνόβιοι ελαιώνες, οι οποίοι χάθηκαν σε αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά.

Καθώς βρισκόμαστε ακόμα στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, θέλω – για άλλη μια φορά – να επισημάνω ότι η πρόληψη των πυρκαγιών είναι πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο οικονομική από την αποκατάσταση εκ των υστέρων.

Θέλω να συγχαρώ, και με αυτήν την ευκαιρία, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι – και σε αυτήν εδώ τη φωτιά – κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς.

Να συγχαρώ το Δήμαρχο και όλο το προσωπικό, διότι και αυτοί βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας περιορισμού αυτής της μεγάλης πυρκαγιάς. Και να επαναλάβω, έστω και αν βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, ότι ο σωστός σχεδιασμός θα πρέπει να αποτελεί απόλυτη εθνική προτεραιότητα σε μια χώρα, η οποία θα βιώνει κάθε καλοκαίρι καταστροφικές πυρκαγιές.

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, δυστυχώς, εντείνεται. Και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ολοένα και πιο έντονα, ακραία φαινόμενα. Και – λυπάμαι που θα το πω – η χώρα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ας κάνουμε, επιτέλους, μια φορά πράξη τα πορίσματα της Επιτροπής της Βουλής. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπάρχει ένας σωστός αντιπυρικός σχεδιασμός, ο οποίος πρέπει να ξεκινά στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου και όχι στην αρχή της επόμενης, έτσι ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, τον εξαιρετικά πλούσιο και σπάνιο δασικό μας πλούτο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης