«Δεν μπορούν να προβοκάρουν το υπουργείο Εξωτερικών την ώρα που υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, για τη χθεσινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτήριο του ΥΠΕΞ.

«Την ώρα που στέλνουμε παράλληλα μηνύματα σε Ανατολή και Δύση, την ώρα που δεχόμαστε επιθέσεις και κυρίως από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης, να δημιουργούν την εικόνα, σε βάρος ενός υπουργείου Εξωτερικών που παλεύει για τα εθνικά συμφέροντα και να στοχοποιούν για μια ακόμα φορά τον Νίκο Κοτζιά. Ο οποίος, στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν είναι και επαγγελματίας πολιτικός, αλλά είναι ο άνθρωπος ο οποίος πιστεύει, και καλά κάνει και το πιστεύει, ότι αυτό που πράττει, κλείνοντας διάφορα εθνικά ζητήματα, το κάνει για το συμφέρον της πατρίδας» ανέφερε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο κ. Κουίκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση πως για «ξεκάρφωμα» πέταξαν και τρικάκια για την Παλαιστίνη. «Ποιοι και σε ποιους; Σε εμάς του υπουργείου Εξωτερικών, όπου την Παλαιστίνη την έχουμε πάνω στο τραπέζι και μιλάμε ισόρροπα και με Παλαιστίνιους και με Ισραηλινούς;» διερωτήθηκε ο κ. Κουίκ και υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων ήταν στην Ελλάδα και τη Βουλή πριν από δύο χρόνια.

«Αυτοί ή κινούνται με ηλιθιότητα ή είναι χρήσιμοι τρίτων συμφερόντων» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ψάξουμε ποιοι είναι αυτοί οι τρίτοι, οι οποίοι θέλουν να βάλουν στον στόχο το υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα ακριβώς που εμείς προσπαθούμε να επιλύσουμε εθνικά θέματα. Την ώρα ακριβώς όπου ξεκαθαρίζουμε προς όλους, Ανατολή και Δύση, ότι εμείς δεν δεχόμαστε την εμπλοκή κανενός και θέλουμε να επιλύουμε μόνοι μας, έτσι όπως κάνουμε, τα δικά μας εθνικά ζητήματα».

«Απεύχομαι να έχουμε Έλληνα ή Ελληνίδα τραυματίες από την επίθεση στο Τορόντο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μία καθαρόαιμη ελληνική γειτονιά και απεύχομαι να έχουμε Έλληνα ή Ελληνίδα τραυμαυτίες, αλλά πάντως σας λέω ότι είναι μια ελληνική γειτονιά, είναι σαν να λέμε ότι μπήκε κάποιος στο China town και δεν βρήκε εκεί Κινέζο» δήλωσε ο κ. Κουίκ για την επίθεση στο Τορόντο.

Ταυτόχρονα, είπε πως θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση που θα κάνει η αστυνομία του Τορόντο και πρόσθεσε: «Ξέρουμε από μαρτυρίες κάποια γεγονότα, το ότι ο άνθρωπος ο οποίος ξάπλωσε κάτω τραυματίες και μία νεκρή με ημιαυτόματο όπλο στο χέρι προχωρούσε κατά μήκος της Dantforth Street και πυροβολούσε βλέποντας ανοίγματα σε καταστήματα. Ξέρουμε ότι είναι νεκρός από σφαίρα, αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν αυτοκτόνησε ή αν στην ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία έπεσε από άλλη σφαίρα νεκρός. Όλα αυτά, όμως, πρέπει να περιμένουμε να μας το πει επίσημα η αστυνομία του Καναδά, η οποία ψάχνει το περιστατικό».

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η επίθεση σημειώθηκε στη μεγαλύτερη ελληνική συνοικία στο Τορόντο, τονίζοντας πως δεν είναι τόσο μεγάλη όσο είναι στο Μόντρεαλ, αλλά, όμως, είναι μια ελληνική γειτονιά όπου προέχει το ελληνικό στοιχείο, όπου γίνεται κάθε τέλος καλοκαιριού και το Ελληνικό Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα καταστήματα και είναι μία γαστρονομική και πολιτιστική γιορτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης