Η επισκόπηση του προγράμματος και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα συζητηθούν στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγο.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας, πριν από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη με τους θεσμούς, επρόκειτο να γίνει μία γενική επισκόπηση όλων των θεμάτων, ενώ «στο τραπέζι» θα τεθεί και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων στο πλαίσιο της τροποποίησης του «νόμου Δένδια». Ο νόμος αυτός αφορούσε στις ρυθμίσεις οφειλών των επιχειρήσεων, συγκεκριμένου τζίρου, σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η τροποποίηση θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως τζίρου και μεγέθους, ενώ δεν διευκρίνισε αν η αναμόρφωση θα αφορά και σε «κούρεμα στο κεφάλαιο του δανείου εκτός από τις προσαυξήσεις και τους τόκους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης