Συνέντευξη στην Άντζελα Πεϊτση

Οξύτατη κριτική άσκησε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, μέσω αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο zougla.gr, για το σύνολο άσκησης της πολιτικής αναφορικά με όλες τις οικονομικές και πολιτικές της, κινήσεις και επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης, τη στάση των κυβερνητικών στελεχών στο θέμα του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, την περίφημη «διαπραγμάτευση» ΣΥΡΙΖΑ, για το τι είχε πει ο κ. Τσακαλώτος –ένα χρόνο πριν- στην Επιτροπή Οικονομικών στη Βουλή για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, τη φορολαίπαρα και την εισφοροειπρακτική πολιτική που τείνει να εξαντλήσει ολοσχερώς τους Έλληνες επιχειρηματίες και τον Έλληνα φορολογούμενο.

Αναφέρθηκε εκτενέστατα, στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που στοχεύει στην έξοδο της χώρας από την κρίση και απάντησε στο καίριο ερώτημα, τι θα κάνει το κόμμα του, αν ο κ. Τσίπρας προσφύγει σε πρόωρες εκλογές πριν κλείσει την αξιολόγηση. Επίσης, κλήθηκε να σχολιάσει και την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόρισμα εξεταστικής Επιτροπής

Ο Βουλευτής ΝΔ, Καρδίτσας, σχολίασε το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας το οποίο διέρρευσε και αφορά στις δανειοδοτήσεις κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης: «Βλέπουμε από χθες πως υπάρχει μία διγλωσσία σε επίπεδο εκπροσώπων ή στελεχών της Κυβέρνησης, όπου «άλλα» λέει ο ένας κι άλλα λέει ο άλλος. Και, ειδικά, όπου προκύπτουν κακουργηματικές ευθύνες που μπορεί να μας οδηγήσουν σε Προανακριτική Επιτροπή. Τουλάχιστον η επίσημη, θέση, έτσι όπως έχει εκφραστεί από τον εκπρόσωπο της Κυβερνητικής παράταξης στην Εξεταστική Επιτροπή, είναι πως δεν προκύπτουν ζητήματα και δεν προκύπτουν τέτοιου είδους ευθύνες. Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ προκύπτει ένα μείζον ζήτημα, που δεν αφορά απλά και μόνον στη διγλωσσία αλλά στον τρόπο με τον οποίον βλέπουν την εξέλιξη μιας Εξεταστικής Επιτροπής τα στελέχη –και γενικότερα οι άνθρωποι- που αυτή τη στιγμή υπηρετούν την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσιάρας παράλληλα υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλή, γιατί όχι μόνον δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αλλά αποτελεί πάγια θέση τόσο του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και συνολικά της παράταξης, πως θέματα που μπορεί να έχουν ταλαιπωρήσει την κοινή γνώμη ή εν πάση περιπτώσει να έχουν κινηθεί μέσα σε μία «υποτιθέμενη» αδιαφάνεια, να ξεκαθαριστούν και όλα να βγουν στο φως».

Καθυστέρηση της αξιολόγησης

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κλείσει συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιάρας και παρατήρησε: «Όχι βέβαια με κάθε μέτρο και με κάθε θυσία, όπως επιλέγει –απ’ ότι φαίνεται- η Κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μία σοβαρή διαπραγμάτευση». Και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Την ώρα που γίνεται όλη αυτή η συζήτηση, ας μη γελιόμαστε κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, αυτό αφορά στη λήψη νέων μέτρων. Ας μην αγνοούμε τις «υποσχέσεις» που έχει δώσει αυτή η Κυβέρνηση, για πρωτογενή πλεονάσματα για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα οποία ταυτόχρονα δε στοιχειοθετούν την ελπίδα για πραγματική ανάπτυξη ή την προσέλκυση επενδύσεων».

Και δήλωσε: «Ας μην αφήνουμε την πραγματικότητα να ξεφεύγει της προσοχής μας. Η Κυβέρνηση δεν έχει μέσα στους στόχους της, το πώς θα ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα, αφού «εκείνος» είναι που στην πραγματικότητα θα προσφέρει στην ελληνική οικονομία. Αυτό, συνιστά από μόνο του ένα τεράστιο πρόβλημα. Η Κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο παλινδρομεί, πιθανώς παλεύοντας και με τον ίδιο της τον εαυτό, ώστε να βρει λύσει και ν’ απαντήσει σε ζητήματα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη αξιολόγηση».

Με δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης, ο κ. Τσιάρας, ανέφερε: «Βρισκόμαστε διαρκώς σε μία εναγώνια προσπάθεια, με τις «αισιόδοξες» προβλέψεις των κυβερνητικών στελεχών πως η δεύτερη αξιολόγηση θα έκλεινε έως το τέλος του 2016, αφενός μεν έχουν διαψευστεί, τώρα πήγαμε στο Μάρτιο κι ενδεχομένως στον Απρίλιο. Όλα αυτά έχουν ως σοβαρή συνέπεια τη μη δυνατότητα της χώρας μας, ν’ αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά της προβλήματα. Επίσης, απεμπολεί τη δυνατότητα της Ελλάδας ν’ ανακάμψει». Τονίζοντας ταυτόχρονα: «Αυτή η Κυβέρνηση, δυστυχώς οδηγεί τη χώρα σε μία εξέλιξη που για όλους μας, δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστη. Οδηγεί την Ελλάδα σ’ ένα τέταρτο μνημόνιο, καθώς φαίνεται καθαρά πως το χρηματοδοτικό κενό της χώρας θα είναι μέγιστο. Θα αδυνατούμε στα μέσα του επόμενου χρόνου να βγούμε στις αγορές. Αυτό είναι συνέπεια μιας τραγικής πολιτικής της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Και μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, παρατήρησε: «Ο κ. Τσίπρας θα δώσει «γη και ύδωρ» για να κλείσει η αξιολόγηση ώστε να παραμείνει στην εξουσία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης