Για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο Σταύρος Κοντονής στα Γιαννιτσά, την περασμένη Τρίτη, αλλά και στα επεισόδια κατά άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε την Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι “περιθωριακές και καταγέλαστες”.

“Οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ ήταν στα Γιαννιτσά” τόνισε, αναφέροντας ότι δεν τον μοιάζουν μεμονωμένες αντιδράσεις που συνδυάζονται με τραμπουκισμό και βία. “Είναι περιθωριακές και καταγέλαστες”, σημείωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να διαιωνιστεί σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία που θα περιορίζεται μονό στις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – πάγια θέση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών- έναντι πάντων” δήλωσε. “Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, ησυμφωνία διαλαμβάνει μόνο το θέμα της ιθαγένειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι 180 ψήφοι που ζητά ο Πάνος Καμμένος για την ψήφιση της συμφωνίας δεν είναι συνταγματική επιταγή. “Δεν είναι συνταγματική επιταγή επειδή το λέει ο κ. Καμμένος” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Η μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία είναι πλέον μαξιμαλιστική, το είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέροντας μάλιστα ότι ο Σαμαράς ‘’τα έκανε μούσκεμα’’” σχολίασε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης