Τη θεσμοθέτηση των Ακαδημαϊκών Συμβουλίων Εκπαίδευσης ανακοίνωσε από την Φλώρινα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Μιλώντας στα μέλη ΔΕΠ της Παιδαγωγικής Σχολής και του Τμήματος Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ψηφιστεί η διάταξη στη Βουλή για τη δημιουργία των Συμβουλίων Εκπαίδευσης, ενώ έχουν προϋπολογιστεί 65 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη δράσεων των Ιδρυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα Συμβούλια θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των ΤΕΙ, μέλη των ερευνητικών ινστιτούτων και εκπρόσωποι της Περιφέρεις και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου.

θα έχουν τη δυνατότατα, μέσω της εισήγησης τους, στην ίδρυση ή την κατάργηση τμημάτων, χωρίς όμως να κινδυνεύει κανείς να χάσει τη δουλεία του, όπως διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρχει ευελιξία στα προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα στους πτυχιούχους, με ένα 25% των μαθημάτων σε συγγενείς επιστημονικό κλάδο, να μπορούν να εγγράψουν την αντίστοιχη ειδικότητα ή αντικείμενο στο πτυχίο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναφέρθηκε στην περίπτωση όπου 195 τμήματα των ΤΕΙ και κάποιων Πανεπιστημίων, είναι χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. «Έχουμε μία συντεχνοποίηση, την οποία όμως η παρούσα κυβέρνηση την έχει αντιληφθεί και προσπαθεί να δώσει λύσεις», είπε ο υπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης