Δεν θα πρέπει να ονοματίσουμε λύση του Κυπριακού κάτι το οποίο θα διατηρεί αυτό που θέλουμε να λύσουμε, δηλαδή την παράνομη κατοχή, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να δικαιώνονται οι παραβάτες του διεθνούς δικαίου και εκείνοι που νομίζουν ότι μπορεί να έχουν δικαιώματα σε τρίτες χώρες.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλον την επίλυση του Κυπριακού, ενώ σημείωσε πως οι άνθρωποι της γενιάς του, οι άνθρωποι της σημερινής κυβέρνησης, όπως κι οι Κύπριοι, «ονειρευόμαστε να αποτελέσει στοιχείο της ζωής μας ότι συμβάλαμε να λυθεί το Κυπριακό ζήτημα με δίκαιο τρόπο, με μια λειτουργική και βιώσιμη λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής από την πλευρά του σημείωσε πως το Κυπριακό είναι πρωτίστως πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορεί «το προζύμι της καταστροφής, δηλαδή οι εγγυήσεις του 1960, να αποτελέσουν το προζύμι της λύσης». Η λύση, τόνισε, δεν μπορεί να περιλαμβάνει αναχρονιστικές εγγυήσεις και ο λαός δεν θα δεχθεί τέτοια λύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης