«Καθαρά υποκριτική ενέργεια» χαρακτήρισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ.

Η κ. Κουντουρά μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την τελετή των εγκαινίων των γραφείων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Χανιά και απαντώντας σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος με αφορμή την ονομασία της πΓΔΜ, τόνισε ότι ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του και επεσήμανε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας που έγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που τη θεωρώ μια ενέργεια καθαρά υποκριτική, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό. Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση, στόχος ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Χρησιμοποίησαν το τελευταίο θεσμικό χαρτί, θεσμικό όπλο, τώρα που η Ελλάδα από τον Αύγουστο και μετά αλλάζει σελίδα».

«Θέλω να σας θυμίσω ότι με δική τους ευθύνη μπήκαμε στα μνημόνια, εμείς καταφέραμε να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη, τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, πολύ σταθεροί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Οικολόγοι Πράσινοι μέσα από μια έντιμη συνεργασία οδηγούν τη χώρα έξω από τα μνημόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή λοιπόν η έντιμη συνεργασία συνεχίζεται, είμαστε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και κάνουμε αυτή την προσπάθεια. Όταν λοιπόν τον Αύγουστο η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα όπως καταλαβαίνετε για την αξιωματική αντιπολίτευση διακυβεύεται το πολιτικό της μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια θέση θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία φθάσει για κύρωση στη Βουλή, τόνισε:

«Ο Πάνος Καμμένος είναι ξεκάθαρος. Αν και εφόσον έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή δεν θα την στηρίξουμε. Για να δούμε λοιπόν τότε ποιοι θα την στηρίξουν».

Παράλληλα όμως επεσήμανε: «Αν θα διαβάσετε τη συμφωνία θα δείτε ότι στο άρθρο 20 λέει ξεκάθαρα και για τα δύο μέρη.. Ότι πρώτον η πλευρά των Σκοπίων πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Οι κινήσεις έχουν καταγραφεί.. Να γίνει δημοψήφισμα, να γίνουν οι προκαταρκτικές συνταγματικές τους αλλαγές, να αλλάξει το Σύνταγμα τους, να κυρωθεί στη Βουλή τους και μέχρι τότε, εάν και εφόσον έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν υπάρχει καμία συμφωνία λέει το άρθρο 20, που να ισχύει στο ελάχιστο».

Στη συνέχεια η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην διαστρεβλώνουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, να λέμε στον ελληνικό λαό ακριβώς αυτό που συμβαίνει» για να ξεκαθαρίσει «Και μπορώ να σας πω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είμαστε σταθεροί στις θέσεις και αρχές μας και το έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές. Όταν και εφόσον έλθει στη Βουλή των Ελλήνων, αν έλθει στη Βουλή των Ελλήνων εμείς θα καταψηφίσουμε. Και επαναλαμβάνω άλλη μια φορά να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα το ψηφίσουν».

Κατά την παρουσία της κ. Κουντουρά στα γραφεία των ΑΝΕΛ μικρή ομάδα πολιτών που βρισκόταν σε κοντινό σημείο φώναζε συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της συμφωνίας, ενώ στο σημείο υπήρχαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης