Την απόφασή του να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία καθιστά σαφή ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν σύμφωνο με αυτά που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω καταθέσει προτείνοντας ένα τρίπτυχο: κυβέρνηση ειδικού σκοπού, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές μέσα στο 2015 για να υπάρξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός άργησε να παρέμβει, έπρεπε να το είχε κάνει πολύ πιο νωρίς. Αυτή είναι η άποψή μου και νομίζω ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση» δηλώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί να υπάρξει συναίνεση στα αυτονόητα. Είναι τρελό να μην μπορούν να συνομιλούν ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να κάτσουμε κάτω να συνεννοηθούμε» τονίζει ο κ. Κουράκος.

Σε ερώτηση αν η παρούσα Βουλή θα μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας μετά και τις νέες εξελίξεις, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρει: «Δεν το ξέρω. Εγώ πιστεύω ότι ήταν θετική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Τώρα από εκεί και πέρα δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω τι θα γίνει. Είναι σίγουρα μεγάλος ο αριθμός 180 και δυστυχώς αυτήν την περίοδο δεν υπάρχουν πολιτικά “αφτιά” να κάτσουν να ακούσουν και να συνθέσουν. Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει σύνθεση, δεν είναι άσπρο- μαύρο, ούτε γκρι. Μόνο έτσι μπορεί να βγει πρόεδρος με ευρύτατη συναίνεση. Μόνο αν βάλουμε κανόνες στο παιγνίδι. Σήμερα δεν έχει κανόνες το παιγνίδι της πολιτικής».

Διαβάστε επίσης: Λίγες ψήφοι το κέρδος Σαμαρά
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014, 11:20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης