Στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 5 έως τις 7 Μαΐου, η έκθεση για το επαγγελματικό yachting (γιότινγκ) στην Ελλάδα, το 16ο East Med Yacht Show. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και των προέδρων της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνη Στελλιάτου και του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, Γιώργου Κολλίντζα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η έκθεση- θεσμός διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών ‘Ανευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τον σύντομο χαιρετισμό του παρατήρησε πως η Ελλάδα δεν αξιοποίησε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σε ό,τι αφορά το φυσικό και εξαιρετικό περιβάλλον της ελληνικής θάλασσας και σημείωσε: «Μια χώρα που είναι 97η σε έκταση παγκοσμίως, είναι όμως 11η σε ακτογραμμές. Μια χώρα που είναι πρώτη, σε αριθμό στην Ευρώπη, κατοικούμενων νησιών. Μια χώρα που πρωταγωνιστεί σε ποιότητα παραλιών σε όλη τη νότια Ευρώπη».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «Πιστεύω ότι αυτή τη φορά γίνεται μια συλλογική προσπάθεια γιατί όλοι οι θεσμοί διαθέτουν τη διάθεση να συνηγορήσουν για να συμβάλουν ο καθένας από τη μεριά του. Θέλουμε η ναυτιλία από τον τομέα της εκπαίδευσης, μέχρι την ακτοπολοία, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τη λιμενική βιομηχανία, τη νησιωτική πολιτική, την κρουαζιέρα και τα τουριστικά σκάφη αναψυχής, να είναι πολιτικές προκριματικές που θα τραβήξουν ως ρυμουλκά την προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

«Φέτος με την προσπάθεια που έγινε και από το υπουργείο Τουρισμού και μέσα στο πνεύμα καλής συνεργασίας, θεωρείται ότι η χώρα θα ζήσει εποχές παρουσίας τουριστών που δεν έχει ξαναζήσει», δήλωσε ο υπουργός και επισήμανε καταληκτικά: «Το ναυτικό σαλόνι θα παίξει έναν πολύ σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε να προβάλει τις δυνατότητες σκαφών, την αισθητική τους, να προβάλει το τουριστικό πνεύμα και να αξιοποιήσει την ασφάλεια που παρέχει η χώρα σε κάθε άνθρωπο, πολίτη που θέλει να την επισκεφθεί. Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια πρέπει να μετατρέψουμε τον Πειραιά, το ιστορικό λιμάνι και την πόλη του -που συνδέεται και είναι μπολιασμένη με την έννοια της θάλασσας και της ναυτιλίας-, σε ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο. Αυτή πρέπει να είναι η συλλογική φιλοδοξία μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης