«Το στέκι αυτό εδώ στην καρδιά της Αθήνας, σε μια περίοδο που αγωνιζόμαστε να γυρίσουμε μπροστά τον τροχό, μπορεί, χέρι- χέρι με το φεστιβάλ, (σ.σ.: ΚΝΕ-Οδηγητή) να εμπνεύσει τη συλλογική και ατομική δημιουργία, την αγωνιστική ανάταση της νεολαίας, του λαού μας. Να γίνει εστία φωτιάς, που θα συμβάλει στο “κάψιμο” της σαπίλας» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του, το απόγευμα του Σαββάτου, στα εγκαίνια του Στεκιού Πολιτιστικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, στην οδό Τροίας, στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτεται όλο και πιο καθαρά η πραγματική στυγνή εξουσία των μονοπωλίων και των διαχειριστών της, προσθέτοντας ότι «τους προηγούμενους κυβερνώντες τούς γνωρίσαμε καλά. Οι καινούργιοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει να δείχνουν κι αυτοί το πραγματικό τους πρόσωπο, μέσα σε 3 μόλις μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «επέβαλε μέσα σε 10 μέρες δύο επαίσχυντες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» και ότι ενώ «πριν λίγους μήνες δήλωναν έτοιμοι να σκίσουν τα μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις των μερκελιστών, σήμερα χαριεντίζονται με τη Μέρκελ στην Ευρώπη, προβάλλουν τα ίδια κινδυνολογικά διλήμματα για να σκύψει το κεφάλι ο λαός και να αποδεχτεί να συνεχίζεται το πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων».

«Μας θέλουν όλους και όλες συνένοχους στο έγκλημα που ετοιμάζουν, μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού δρόμου που μας έφερε έως εδώ» είπε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Αναφερόμενος στις αναζητήσεις των ανθρώπων του Πολιτισμού και των Τεχνών, τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος που μπορεί να συμβάλλει σε αυτές, είτε δίνοντας πραγματικές απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα είτε ανοίγοντας έστω δρόμους αναζήτησης.

«Στον καπιταλισμό, ο πολιτισμός, η φιλοσοφία, τα έθιμα, η τέχνη, της αστικής τάξης είναι κυρίαρχα. Αυτοί που δουλεύουν και παράγουν τις υλικές ανάγκες της ζωής, οι εκμεταλλευόμενοι, παράγουν έναν πολιτισμό που είναι σε αντίθεση, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί -παρά να επηρεάζεται από την άρχουσα τάξη» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «όταν η εργατική τάξη έρθει στην εξουσία, θα επανακτήσει τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του παρελθόντος και θα γίνει ο φυσικός κληρονόμος των θετικών παραδόσεων, δημιουργώντας βέβαια σε νέα, ανώτερη βάση τον πολιτισμό της νέας κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε, επίσης, ότι σε συνθήκες απίσχνασης της επιρροής του Κομμουνιστικού Κινήματος «η γνώση, η μελέτη, η ετοιμασία δυνάμεων είναι όρος ύπαρξης και νέας ανόδου, κάτι το οποίο θα συμβεί και θα ξανασυμβεί στην πορεία της εξέλιξης», ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του ΚΚΕ ως δυνατότητας έμπνευσης «σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους, νέους και νέες που δουλεύουν στις τέχνες σήμερα».

Αναφερόμενος στο ευρύτατο πεδίο της Τέχνης, υπογράμμισε ότι «από όλες τις ποικιλομορφίες της, η τέχνη αγγίζει το ύψιστο σημείο της όταν είναι κοινωνική και πολιτική».

«Ο καπιταλισμός έχει μετατρέψει την τέχνη σε όπλο επιβολής του στον πολιτισμό. Η επιλογή η δική μας είναι η μετατροπή της τέχνης σε ένα όπλο ενάντια στη σαπίλα του καπιταλισμού και την αστική επιρροή, κι εδώ οι κομμουνιστές και οι κομουνίστριες έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε» επεσήμανε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, κάλεσε σε συνεχή αναζήτηση «πλάι στους δοκιμασμένους» και νέων τρόπων επικοινωνίας με τη νεολαία, προσθέτοντας «ας γίνει αυτό το στέκι που παραχώρησε το ΚΚΕ στην ΚΝΕ κυψέλη δημιουργίας και ανάτασης για τους νέους και τις νέες».

«Στην πορεία για τον γιορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ που συμπληρώνονται το 2018, ας δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε πράξη το σύνθημα των 100 χρόνων: “Με τον λαό για τον σοσιαλισμό”, διανθισμένο με το στίχο του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου: “Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος”» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης