«Βρισκόμαστε σήμερα στην ηρωική Καισαριανή για να τιμήσουμε την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές για τον λαό μας, για την νεολαία μας. Προκύπτουν σημαντικά διδάγματα και συμπεράσματα από την ηρωική αυτή πάλη, από το άνδρωμα του ηρωικού αγώνα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που έληξε με νίκη διώχνοντας τους φασίστες κατακτητές Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους από την χώρα μας» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) και ο δήμος Καισαριανής, για να τιμήσουν την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ.

«Βεβαίως, προκύπτουν σοβαρά συμπεράσματα και διδάγματα που πρέπει να τα μελετάμε και σήμερα, και οι γενιές που έρχονται για την ήττα που ακολούθησε με τις απαράδεκτες συμφωνίες λόγω έλλειψης σωστής στρατηγικής που οδήγησε βέβαια σε ήττα αυτό το μεγάλο κίνημα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως και τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του αγώνα πρέπει να αποτελέσουν βασική μελέτη, βασικό κριτήριο από εδώ και πέρα. Η νεολαία, πρέπει να έρχεται στην Καισαριανή, να περιδιαβαίνει σε όλους τους τόπους τους ηρωικούς, στους τόπους όπου μαρτύρησαν οι πρόγονοί μας, οι ήρωες της Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην συνέχεια, να διδάσκεται, να θυμάται και να προχωράει μπροστά» κατέληξε στην δήλωσή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης