Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λειτουργικών σχέσεων με τον Πάνο Καμμένο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας πως «συνεργαζόμαστε περίφημα. Έχουμε μια ενιαία γραμμή για την αντιμετώπιση συνολικότερα των συμπεριφορών της Τουρκίας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την άποψη ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη δεν είναι «όμηροι» με τη νομική έννοια του όρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως η διαδικασία χρονοτριβεί και, όπως είπε, υπάρχει η σκέψη «στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Ερντογάν δεν θα θελήσει να αναιρέσει αυτήν τη χρονοτριβή και να επιταχύνει τις διαδικασίες που εκκρεμούν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης».

«Δεν μπορώ να εκτιμήσω πόσο θα κρατήσει η φυλάκιση, η παράνομη φυλάκιση των δύο αξιωματικών μας» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Ερωτηθείς για τις αναφορές στη λέξη «ομηρία» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Κουβέλης απάντησε πως η «λέξη ομηρία βεβαίως μπορεί να χαρακτηρίζει το στοιχείο το οποίο προσδιορίζει το παράνομο της κράτησης. Η απόκρουση της λέξης ομηρία δεν είχε σχέση με τα χαρακτηριστικά αυτά, αλλά κυρίως με το ότι, εάν εμείς πέσουμε στην αντίληψη και στη “λογική” της Τουρκίας, ότι είναι όμηροι με τη νομική έννοια του όρου, μια έννοια η οποία αφορά και στο Διεθνές Δίκαιο το οποίο επικαλούμαστε, τότε είναι σαν έμμεσα να αποδέχεται κανείς ότι υπάρχει και το στοιχείο της ενδεχόμενης ανταλλαγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της προκλητικότητας της Τουρκίας μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ο ΑΝΥΕΘΑ σημείωσε πως «οι εντάσεις που προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος έχουν την προβολή τους και στο εσωτερικό της Τουρκίας για τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου κλίματος, που θέλει να εκμεταλλεύεται εκλογικά αλλά και για την αντιρρόπηση των μεγάλων και έντονων κοινωνικών προβλημάτων που έχει στο εσωτερικό της χώρας του», ενώ πρόσθεσε ότι η «επανεκλογή του Ερντογάν δεν θα σημάνει από μόνη της την αλλαγή γραμμής».

Τέλος, για το περιστατικό με την ύψωση της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα, ο αναπληρωτής υπουργός συμφώνησε με τον κ. Καμμένο ότι η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν μπορεί να χαράσσεται και να ασκείται με αυθορμητισμούς. «Η εξωτερική πολιτική της χώρας πρέπει να ασκείται από τα υπεύθυνα όργανα της Πολιτείας. Κατά τούτο, με τις δηλώσεις του χθες ο κύριος Καμμένος στη Βουλή είχε απόλυτο δίκιο» υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης