«Το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει. Χρειάζεται ανακοπή και της λιτότητας και της ύφεσης και είναι η ώρα για μια καινούρια διαπραγμάτευση, για αναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 78η Διεθνή Εκθεση.

«Η χώρα δεν χρειάζεται άλλα Μνημόνια και εκείνο που χρειάζεται είναι να σταματήσει αυτός ο δρόμος της ύφεσης αλλά και της λιτότητας. Χρειάζεται ο τόπος ανάπτυξη. Και μόνο με την ανάπτυξη είναι δυνατό να εξασφαλίσουμε την πορεία προς έξοδο από την κρίση», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρισε «επικοινωνιακή πολιτική» τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος που λένε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, αμφισβήτησε την ύπαρξη πλεονάσματος και παρατήρησε: «Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραϊζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους Ελληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΔημΑρ μίλησε σε εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων αγροτών και παρουσίασε την πρόταση του κόμματος για τον αγροτικό τομέα. Οπως είπε, το μέλλον και η προοπτική της αγροτικής μας οικονομίας πρέπει να στηρίζεται στην αύξηση και ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής, στην παραγωγή επώνυμων και πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων, στην προώθηση του συνόλου των ελληνικών διατροφικών προϊόντων στην εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. «Στις σημερινές συνθήκες αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα που θα κινείται στο τετράπτυχο: αγροτική ανάπτυξη-αειφορία-ανταγωνιστικότητα-κοινωνική συνοχή».

Μετά την ομιλία στους νέους αγρότες τον πρόγραμμα του κ. Κουβέλη περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 όπου εργαζόμενοι εξακολουθούν να εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα διαδικτυακά. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι για την ΕΡΤ εκκρεμεί η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει η ΔημΑρ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτέλεσε την αφετηρία κλεισίματος της ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση και βεβαίως η Βουλή θα αποφασίσει. Εμείς θα επιμείνουμε ότι πρέπει να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία σας υπενθυμίζω ότι αυτή η Πράξη εξεδόθη μόνο με τις υπογραφές των υπουργών της Ν.Δ. Και, βεβαίως, απομένει το μεγάλο ζήτημα: Τί θα κάνουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, η Κ.Ο. Του ΠαΣοΚ, που έχει συνυπογράψει την πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Θεωρώ ότι τα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή, τα όσα καταγράφονται δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική στάση της ΔημΑρ απέναντι στην απαράδεκτη στην αντιδημοκρατική ενέργεια να κλείσει η ΕΡΤ», είπε ο κ. Κουβέλης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης