Κρίσιμο θα είναι το σημερινό ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών. Στο τραπέζι τίθενται -εκτός από τα δημοσιονομικά- τα εργασιακά και το ασφαλιστικό ζήτημα. Οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν στις 17.30 με την πρώτη συνάντηση που θα έχουν οι τροϊκανοί με τον υπουργό Οικονομικών. Θα ακολουθήσει ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στις 18.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βρούτσης θα ζητήσει εξάμηνη παράταση για την αξιολόγηση των θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του δηλαδή το εργασιακό και το ασφαλιστικό (σ.σ. ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στις συντάξεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Γιάννης Bρούτσης θα ζητήσει, να δοθεί χρόνος τουλάχιστον για ένα εξάμηνο προκειμένου να αξιολογηθεί το σύστημα της διαδικασίας έγκρισης των ομαδικών απολύσεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και να ολοκληρωθεί ο διάλογος των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣEE για τυχόν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, αποκλείοντας οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση για το «λοκ άουτ».

Xρόνο θα ζητήσει και για το ασφαλιστικό, δεδομένου ότι οι αναλογιστικές μελέτες δεν θα είναι έτοιμες πριν από τα τέλη Οκτωβρίου, παρέχοντας, ωστόσο, τη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει τις ενοποιήσεις των Ταμείων και εφόσον χρειαστεί να λάβει διορθωτικά μέτρα, επιπλέον όσων θα ισχύσουν αυτόματα από την 1/1/2015 ως προς τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης