Στις πολιτικές παρεμβάσεις που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Αττικής.

Ο ο κ. Ξανθός απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του υπουργείου για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ευρύτερη περιοχή, λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμύρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, για το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο, η παρέμβαση που έχει δρομολογηθεί είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Υπογράμμισε δε ότι σχεδιάζονται παρεμβάσεις αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής, του Κέντρου Υγείας της Ελευσίνας, των Μεγαρέων και των περιφερειακών ιατρείων, παρέμβαση ύψους άνω των 200.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπάρχει και ένα αίτημα ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων της περιοχής και του Θριάσιου, το οποίο η κυβέρνηση στηρίζει. Επιπλέον, «προωθούμε παρεμβάσεις στήριξης με ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικά, για τη Μάνδρα και λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρέθηκε η περιοχή, αποφασίσαμε αναβαθμισμένη παρουσία στο περιφερειακό ιατρείο της Μάνδρας, το οποίο γίνεται διθέσιο. Ακόμη, γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης μικρότερων τοπικών περιφερειακών ιατρείων», πρόσθεσε.

Ο κ. Ξανθός διαβεβαίωσε ότι δεν περικόπτονται οι δημόσιες δαπάνες υγείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουν δρομολογηθεί 7.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύστημα υγείας, έχουν προσληφθεί 1.000 άτομα διοικητικό προσωπικό από μία παλιά προκήρυξη που την ενεργοποιήσαμε και έχουμε έγκριση για προκήρυξη που αφορά περίπου 2.800 μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης