Πρόγευμα εργασίας με τον Εμανουέλ Μακρόν έχει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χθες το βράδυ είχε επαφές με τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και το χθεσινό ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ δεν έχει και πολύ μεγάλη πολιτική σημασία, η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, ιδιαίτερα σε αυτήν τη φάση και με τη Γερμανία να αντιμετωπίζει σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο, κρίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο κ. Τσίπρας εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο διακυβέρνησης, με στόχο την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αναμενόμενα προβλήματα μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει έναν νέο κύκλο επαφών με Γάλλους επιχειρηματίες μετά τη γνωστή συνάντησή του με αυτούς πριν από λίγο καιρό στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aπό το Παρίσι στις Βρυξέλλες

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, από το Παρίσι, ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 5ης Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, με θέμα την προώθηση της πολιτικής σύνδεσης και της οικονομικής ολοκλήρωσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έξι χωρών της ανατολικής Ευρώπης (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης