«Το σχεδιαζόμενο μνημονιακό ξεπούλημα του ομίλου ΟΣΕ αποτελεί σχεδιασμό μείζονος εθνικού εγκλήματος και απόδειξη άθλιας δουλοφροσύνης προς τους πιστωτές. Όσοι προχωρήσουν σε ένα τέτοιο εθνικό έγκλημα, γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τις πολιτικές αλλά και τις ποινικές ευθύνες τους» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της ΛΑΕ, ανέφερε ότι «οι εθελόδουλες κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πουλάνε λιμάνια και το σιδηροδρομικό δυναμικό της χώρας όσο και αν φρόντισαν και μεθόδευσαν την υποβάθμιση και απαξίωση τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα, αντίθετα, θα έπρεπε να αναβαθμίσει το λιμάνι του Πειραιά ως δημόσιο λιμάνι και να ανασυγκροτήσει τον ΟΣΕ ως ενιαία δημόσια σιδηροδρομική επιχείρηση και με τα δύο αυτά εθνικά εργαλεία να προωθούσε ένα ευρύ εθνικό σχεδιασμό, που θα μετέτρεπε τη χώρα μας σε σύγχρονο αμφίδρομο διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο ανάμεσα σε Ασία και Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Π. Λαφαζάνης και κατέληξε: «Το ξεπούλημα των ελληνικών σιδηροδρόμων δεν θα περάσει, όπως δεν θα περάσουν και τα εφιαλτικά μέτρα του τρίτου μνημονίου. Η χώρα με τους αγώνες του λαού και με πρωτοπόρο τη ΛΑΕ στη συγκρότηση ριζοσπαστικού προοδευτικού μετώπου, γρήγορα θα μπει σε ανατρεπτική αντιμνημονιακή τροχιά».

Στη συνάντηση, εκτός του Π. Λαφαζάνη, συμμετείχαν τα μέλη του ΠΣ της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης, Στάθης Λεοτσάκος και Μάξιμος Μπόλας, και από την πλευρά της ΠΟΣ ο πρόεδρος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πέτρος Παναγούλιας, ο οικονομικός γραμματεάς Γιάννης Ντίτσας, ο αναπληρωτής οικονομικός γραμματέας Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ο οργανωτικός γραμματέας Νώντας Θεοφωρόπουλος, και τα μέλη του ΔΣ Τερζόγλου Παναγιώτης, Γιάννης Αμπελουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης