Κανένα μέτρο και τίποτα δεν προστατεύει μέχρι τώρα αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία των φτωχών και καθημαγμένων από την κρίση, δηλώνει ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως υποστηρίζει, η προστασία ακόμα και αυτών που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη» είναι σχετική και διάτρητη, ιδιαίτερα αν είναι πολύ φτωχοί ή χάσουν τα στοιχειώδη εισοδήματά τους.

Στη δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης επικρίνει τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως η «κοινή ανακοίνωση Κοντονή-Τόσκα, σε μία πρωτόγνωρη σύμφυση των πολιτικών προϊσταμένων των δικαστικών και της αστυνομίας, παραπέμπει τη χώρα στις πιο μαύρες, σκοτεινές εποχές της ιστορίας της, όπου η λάσπη, η συκοφαντία, η διαβολή των κοινωνικών αγώνων, ο αυταρχισμός και οι διώξεις συνιστούσαν τρόπο και μέσο διακυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ αναφέρει πως «μόνο άνθρωποι τυφλωμένοι κυριολεκτικά από το πάθος να υπερασπίσουν τη ληστρική για τη χώρα, την οικονομία και τους πολίτες συμπεριφορά των τραπεζών, μπορούν να εκστομίζουν σε τόσο λίγες γραμμές τόσα πολλά μισαλλόδοξα και κακοήθη ψεύδη σε βάρος ενός κινήματος, το οποίο προσπαθεί να διασώσει νοικοκυριά και πολίτες, που λόγω κρίσης χάνουν σπίτια και μικρά περιουσιακά στοιχεία, από την απόλυτη εξαθλίωση και ίσως την αυτοκτονία». Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει, επίσης, πως «είναι ντροπή οι κ.κ. Τόσκας και Κοντονής να παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν πως κάθε Τετάρτη αναρτώνται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας στα ανά τη χώρα ειρηνοδικεία, της τάξης των 30, 40, 50, 60 χιλ. ευρώ κ.λπ., αρκετοί εκ των οποίων μόνο χάρις την παρέμβαση του κινήματος αποτρέπονται».

Παράλληλα, κάνει λόγο περί προπαγάνδας σε ό,τι αφορά την προστασία των «μεγαλομπαταχτσήδων».

«Οι πλειστηριασμοί μεγάλων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να ανακοινώνονται στα πινάκια για βρώμικη προπαγανδιστική χρήση άλλα δεν γίνονται, όχι γιατί τους εμποδίζει το κίνημα αλλά διότι σκόπιμα ούτε ο αντίστοιχος συμβολαιογράφος, ούτε ο επισπεύδων δεν εμφανίζονται για να πραγματοποιήσουν τον πλειστηριασμό» τονίζει, στη δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης και, μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Οι πλειστηριασμοί μεγάλων περιουσιακών στοιχείων καταχωρούνται στα πινάκια μόνο και μόνο για να χρησιμοποιούνται εκ των υστέρων για προπαγανδιστικούς λόγους ενάντια στο κίνημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης